Antena Căutare

MAE condamnă în termenii cei mai categorici atacurile din Arabia Saudită

Ministerul Afacerilor Externe al României condamnă în termenii cei mai categorici atacurile din data de 14 septembrie asupra unor facilităţi de producţie a ţiţeiului din Arabia Saudită.

Ministerul Afacerilor Externe al României condamnă în termenii cei mai categorici atacurile din data de 14 septembrie asupra unor facilităţi de producţie a ţiţeiului din Arabia Saudită.

„Transmitem sprijinul şi solidaritatea noastră deplină autorităţilor saudite şi poporului saudit. Reiterăm faptul că atacurile asupra unor obiective civile sunt inacceptabile, încalcă legislaţia internaţională şi reprezintă o ameninţare reală la adresa stabilităţii regionale, în contextul în care tensiunile din zonă sunt ridicate”, se mai arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Totodată, atacul este de natură a adăuga un nou element de incertitudine în evoluţia economiei globale prin afectarea capacităţilor de prelucrare a celui mai mare producător mondial de ţiţei şi prin posibila creştere a preţurilor internaţionale, precizează MAE.

Ministerul Afacerilor Externe consideră că atacurile subminează eforturile de dialog în vederea identificării unor soluţii la diferendele existente.

Două instalaţii petroliere din estul Arabiei Saudită au fost vizate sâmbătă într-un dublu atac, aparent cu drone - revendicat de către rebelii yemeniţi huthi, dar atribuit de Statele Unite şi coaliţia condusă de saudiţi care luptă împotriva acestor insurgenţi în Yemen Iranului.

Sursa : news.ro

Unul dintre suspecţii în asasinarea lui Rafic Hariri, Salim Jamil Ayyash, inculpat de un tribunal special ONU în alte tr... Elevii scapă de manuale! Când intră în vigoare schimbarea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x