Antena Căutare

UPDATE! MAE confirma eliberarea a inca doi ostatici romani in Algeria

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat faptul ca romanul luat ostatic in Algeria se afla in siguranta. In prezent, acesta se afla in custodia ambasadei Romaniei la Alger.

UPDATE 23:50 MAE infomeaza ca, in cursul serii de vineri, au fost confirmate date privind inca doi cetateni romani eliberati de pe platforma de la In Amenas, acestia aflandu-se in prezent sub protectia fortelor algeriene.

"In cursul serii de 18 ianuarie 2013 au fost confirmate date privind inca doi cetateni romani eliberati de pe platforma de la In Amenas care, in prezent, se afla sub protectia fortelor algeriene. Familiile celor doi cetateni romani au fost informate. Ministerul Afacerilor Externe este in contact permanent cu autoritatile algeriene si firma angajatoare pentru finalizarea procedurilor de repatriere a acestora", se precizeaza intr-un comunicat al MAE citat de Mediafax.

Cetateanul roman a reusit sa contacteze misiunea diplomatica romana in perioada in care a fost ostatic.

"La acest moment, Ministerul Afacerilor Externe confirma eliberarea cetateanului roman in legatura cu care au existat anterior informatii neverificate, vehiculate in mass-media. Mentionam ca cetateanul roman aflat in complexul In Amenas a reusit sa contacteze misiunea diplomatica romana, prin intermediul unui telefon mobil, in timpul evenimentelor dramatice declansate de atacul terorist. Cetateanul roman a fost asistat cu privire la conduita de urmat, aspect ce a facut posibila salvarea vietii sale", se arata intr-un comunicat transmis de MAE, citat de Mediafax.

MAE a mai precizat ca romanul „se afla intr-o stare buna de sanatate".

Foto: Hepta

Alerta la Budapesta! Mai multe institutii publice au primit amenintari cu bomba... Europa, ingropata de nameti: Cel mai mare aeroport din lume, inchis, si trei oameni omorati de o avalansa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x