Antena Căutare

MAE confirma: Gabriel Grecu se afla in Romania. Diplomatul rus expulzat ar putea fi Anatoly Akopov

Ministerul roman al Afacerilor Externe a confirmat, miercuri, ca Gabriel Grecu se afla acum in Romania. Angajatul Ambasadei Romaniei acuzat de spionaj a parasit, marti, Moscova. Apar informatii si despre diplomatul rus declarat persona non-grata de Romania. Potrivit surselor, el se numeste Anatoly Akopov si este secretar in cadrul ambasadei Federatiei Ruse la Bucuresti.

Grecu a plecat din Moscova dupa ce a fost retinut luni seara pentru spionaj si avea 48 de ore ca sa paraseasca Federatia Rusa. In caz contrar, el urma sa isi piarda imunitatea diplomatica si putea fi arestat in orice moment.

In replica, Ministerul Afacerilor Externe din Romania a decis expulzarea unui diplomat rus. Potrivit surselor de la Bucuresti, el ar fi Anatoly Akopov, secretar I care si-a inceput postul la ambasada din Bucuresti in 27 iunie, 2007.

Intre timp, rusii continua ancheta. Presa de la Moscova scrie ca serviciile de securitate ii verifica acum pe toti cei care au intrat in contact cu romanul.

Asta pentru ca, sustine postul de televiziune Rossya 1, spionajul romanesc este considerat la Moscova unul dintre cele mai serioase si influente din lume.

Sursele ziarului Komsomolskaia Pravda mai spun ca Gabriel Grecu incerca sa obtina documente militare legate de Transnistria pentru ca serviciile speciale romanesti sustin puterea actuala de la Chisinau iar Romania urmareste unirea cu Republica Moldova.

CE avertizeaza Franta in cazul expulzarii rromilor... Televiziunea rusa: Spionajul romanesc este interesat doar de trupele ruse din Transnistria...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x