Antena Căutare

MAE: Romania a recunoscut Republica Sudanului de Sud

Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei a salutat sambata "proclamarea la 9 iulie 2011 a independentei Republicii Sudanului de Sud". Intr-un comunicat, MAE a precizat ca "Romania recunoaste Republica Sudanului de Sud ca stat suveran si independent si isi exprima intentia de a dezvolta relatii stranse de cooperare cu noul stat". Sambata, presedintele parlamentului din Juba a citit declaratia oficiala de independenta a Republicii Sudanului de Sud, a 193-a tara recunoscuta de ONU.




Diplomatia de la Bucuresti "felicita ambele parti pentru asigurarea punerii in aplicare a procesului prevazut de Acordul Cuprinzator de Pace, pentru determinarea statutului Sudanului de Sud".

Ministerul Afacerilor Externe "isi exprima convingerea ca cele doua state, Sudanul si Sudanul de Sud, vor intretine relatii de prietenie si buna-vecinatate si vor solutiona prin dialog intregul spectru de aspecte din relatia bilaterala".

Aparitia statului a fost posibila in urma acordului de pace din 2005, incheiat dupa decenii de confruntari violente intre nord si sud, care au provocat moartea a peste 1.5 milioane de persoane.

Printre statele care au recunoscut oficial Sudanul de Sud se numara Statele Unite, Franta, Marea Britanie si Sudan.

sursa:Hotnews

foto:EPA/ Intact Images

Retea de traficanti de bebelusi compusa din preoti si calugarite, descoperita in Spania... Berlusconi, dator vandut: trebuie sa plateasca 560 de milioane de euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x