Antena Căutare

MAE rus nu vrea statia de metrou "Bucuresti" la Sankt Petersburg. "Romania nu e un stat prietenos"

Ministerul rus de Externe se declara impotriva faptului ca o noua statie de metrou din Sankt-Petersburg sa fie numita "Bucuresti", transmite unimedia.info, citand vesti.md.

Intr-o scrisoare adresata primariei din Sankt-Petersburg, Ministerul rus de Externe si-a exprimat rezerva in ceea ce priveste intentia municipalitatii de a denumi "Bucuresti" una din noile statii de metrou din reteaua de transport a orasului.

Oficialii rusi pledeaza in favoarea redenumiri statiei de metrou, argumentand prin faptul ca Romania este un stat membru al NATO si amintind de relatiile destul de putin cordiale existente intre cele doua state. "Romania este un stat care nu poate fi calificat drept prietenos, iar relatiile cu acesta stagneaza", se mentioneaza in scrisoare conform sursei citate.

Decizia finala cu privire la denumirea statiei de metrou din Sankt Petersburg va ramane totusi in competenta autoritatilor locale, dar cu aceasta ocazie s-a inregistrat primul caz din istoria municipalitatii in care s-a putut constata ingerinta ministerului rus de Externe in lucrarile comisiei toponomice.

Statia de metrou „Bucuresti" urmeaza a fi inaugurata in luna decembrie a acestui an, in satul Kupcino, o suburbie a Sankt Petersburg-ului.

Citeste si Jurnalul!

Sondaj: Mitt Romney e favorit la castigarea alegerilor prezidentiale dupa ce l-a invins clar pe Obama in dezbaterea tele... Viktor Orban ataca USL: "Sustinem patriotii romani care vor sa colaboreze cu noi”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x