Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Mai multi hackeri pregatesc un "Blitzkrieg" asupra a 30 de mari banci din SUA

Compania de securitate informatica McAfee a avertizat, joi, ca hackerii au pus la cale un atac cibernetic masiv asupra a 30 de mari banci americane, pentru a fura milioane de dolari din conturile clientilor.

Hepta.ro

Un raport prezentat joi de McAfee confirma avertismentele transmise anterior de RSA, divizia de securitate a gigantului EMC Corp., unul dintre cei mai mari furnizori de servicii IT destinate companiilor, informeaza CNN Money. RSA a anuntat in octombrie ca un grup de hackeri au dezvoltat un virus de tip cal troian, extrem de sofisticat, cu scopul de a fura bani din conturi bancare deschise la Chase (aripa de consumer banking a JP Morgan), Citibank, Wells Fargo, PayPal (divie a eBay) si alte banci importante.

Firmele de securitate sustin ca atacul, denumit "Proiectul Blitzkrieg", a fost deja testat pe mai mult de 300 de conturi bancare din SUA. Reteaua de criminalitate organizata planuieste sa lanseze atacul in primavara anului viitor , potrivit McAfee, companie care face parte din grupul Intel.

Mai multe detalii, in Income Magazine

foto: Hepta.ro

Recomandari