Antena Căutare

Manifestaţie la apelul mişcării Attac şi ”Friday for future” la BCE; ”Dacă planeta ar fi bancă, aţi fi salvat-o deja”

Manifestanţi s-au adunat vineri la intrarea în sediul BCE - gol de Sărbătoarea Tuturor Sfinţilor -, la apelul mişcării Attac, pentru a cere un curs mai social şi mai favorabil mediului din partea politicilor monetare, relatează AFP.

Acestor manifestanţi li s-au alăturat alţi manifestanţi, care susţin lupta împotriva modificărilor climatice, din cadrul ”Friday for future”.

”Dacă planeta ar fi bancă, aţi fi salvat-o deja”, denunţa o pancartă.

Aceste manifestaţii au loc în ziua în care Christine Lagarde, fosta directoare generală a Fondului Monetar Internaţional (FMI), a preluat în mjod oficial conducerea Băncii Centrale Eurpene.

O novice în poliici monetare, ea se lansează în contextul în care BCE demarează la 1 noiembrie un nou program controversat de cumpărare de datorii de pe piaţă - "QE", aprobat în septembrie de un Consiliu al Guvernatorilor foarte împărţit în această problemă.

BCE urmează să achiziţioneze obligaţiuni publice şi private în valoare de 20 de miliarde de euro, pentru a susţine economia lipsită de suflu şi o inflaţie lentă.

Sursa : news.ro

Jurnalistul irakian Muntazer al-Zaidi, care a aruncat cu pantoful în George W. Bush, devine un purtător de cuvânt al pro... Tratamentul la care este supus Julian Assange îi pune viaţa în pericol, avertizează raportorul ONU cu privire la tortură...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x