Antena Căutare

Mare atenţie! Asta e ţara în care poţi să mori oricând din cauza unei muşcături! Specialiştii trag un semnal de alarmă

Peste 81.000 de înveninări se produc anual în țara cu cele mai multe mușcături fatale de șarpe din lume. Dintre acestea, nu mai puțin de 11.000 sunt mortale. Despre ce ţară crezi că este vorba?

Peste 81.000 de înveninări se produc anual în țara cu cele mai multe mușcături fatale de șarpe din lume. Dintre acestea, nu mai puțin de 11.000 sunt mortale. Despre ce ţară crezi că este vorba?

India a fost inclusă pentru acest sumbru record în ediția 2015 a Guinness Book. Situația este cauzată, în special, de cele patru specii veninoase des întâlnite în India, anume: vipera lui Russell (Daboia russelii), cobra indiană (Naja naja), șarpele krait (Bungarus caeruleus) și vipera cu solzi aspri (Echis carinatus).

Asia este în topul regiunilor cu cele mai multe decese cauzate de mușcăturile șerpilor, cele mai optimiste cifre indicând 15.385 de victime omenești pe an, iar cele mai pesimiste — 57.636. Pe locul doi în acest trist clasament se află Africa Subsahariană, unde cele mai pesimiste estimări se situează în jurul cifrei de 32.000 de decese pe an.

În Europa, lucrurile stau mult mai bine din acest punct de vedere, maxim 130 de oameni fiind decedați din cauza înveninării în fiecare an. Una din explicații este accesul mult mai facil la îngrijirile medicale de urgență în cazul otrăvirii.

Din cele peste 3000 de specii de șerpi existente, ''doar'' 200 sunt considerate de Organizația Mondială a Sănătății ca reprezentând un pericol real pentru oameni.

Sursa: agerpres.ro

Sânge albastru, mândru printre săteni! Prințul Charles al Marii Britanii a jurizat un concurs de cosit în România... NU s-a mai pomenit aşa ceva! Ţara în care locuitorii preferă câinii în defavoarea copiilor! De ce se întâmplă acest lucr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x