Antena Căutare

Marea Britanie: Alegeri generale pe 6 mai

Viata politica din Marea Britanie a intrat in trepidatii de luni seara, dupa ce s-a aflat ca premierul Gordon Brown va anuntat astazi data alegerilor generale parlamentare: acestea vor avea loc joi, 6 mai.

Practic, Brown anunta astazi ca pe data de 12 aprilie actualul Parlament se va dizolva, urmand a fi pregatite crucialele alegeri din 6 mai.

De-altfel, Brown a si cerut in aceasta dimineata acceptul Reginei Elisabeta permisiunea de a dizolva Parlamentul.

David Cameron, viitorul premier al Marii Britanii?

Liderul conservatorilor, David Cameron (foto dreapta, 43 de ani) este vazut drept favorit in aceste alegeri, urmand a-i lua fata actualului premier, Gordon Brown (foto stanga, 59 de ani), liderul laburistilor.

Temele economice vor domina spectrul politic al urmatoarelor saptamani, pana la alegerile din 6 mai.

Potrivit ultimelor sondaje de opinie, Partidul Conservator conduce in preferintele publicului britanic, avand 37%, pe locul secund se situeaza Partidul Laburist al actualei puteri (33%), iar pe pozitia a treia sunt Liberal Democratii (21%).

Practic, in cazul in care Conservatorii castiga alegerile din 6 mai, atunci noul premier al Marii Britanii va fi David Cameron.

Gordon Brown a venit la putere in iunie 2007, inlocuindu-l pe Tony Blair, din partea Partidului Laburist.

Pentru Romania, orice alegere a publicului britanic nu este benefica, fiindca ambii lideri ai celor doua partide se pronunta deschis pentru mentinerea permiselor de munca pentru muncitorii romani, cel putin pana la data de 1 ianuarie 2012, dar cu sanse de prelungire pana pe data de 1 ianuarie 2014, data maxima pana cand autoritatile britanice pot mentine aceasta conditie dura, la care mai sunt supusi, din spatiul UE, doar muncitorii bulgari.

Foto: dailymail.co.uk

Amenda-record: NHTSA cere sanctionarea Toyota cu 16,4 milioane de dolari pentru problema la pedala de acceleratie... A vrut sa-si coafeze si masina!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x