Căutare Live

Marea Britanie ar putea sa ia masuri pentru restrictionarea imigratiei din Romania si Bulgaria

Theresa May, ministrul britanic de Interne, sustine ca Londra ar putea introduce controlul la granite pentru a bloca afluxul de imigranti din unele state membre UE, cel mai probabil Romania si Bulgaria, o propunere ce reprezinta o provocare directa pentru unul dintre principiile centrale ale UE.

Theresa May s-a declarat ingrijorata, duminica, intr-un interviu pentru The Sunday Times, de impactul asupra economiei britanice al unui nou val de imigranti.

Aceasta este de parere ca directiva UE privind libertatea de miscare, ce garanteaza dreptul celor 500 de milioane de cetateni europeni sa calatoreasca liber in cadrul Uniunii, ar trebui revizuita. Ministrul de Externe, William Hague, efectueaza o revizuire strategica a relatiei Marii Britanii cu UE, iar euroscepticii spera ca aceasta va conduce la renegocierea si recastigarea unui numar considerabil de competente. May a dezvaluit ca aceasta se va referi si la controlul imigratiei.

"Analizam aceasta intreaga arie de abuzuri in privinta libertatii de miscare. Dar vom merge mai departe, iar problema libertatii de miscare va face parte din revizuiri", a declarat ea.

Citeste si Jurnalul!

Foto: gmpfedezine.co.uk

Se intampla in SUA: Pe timp de criza, hotii au ajuns sa fure chiar si trotuarul... Copiii romanilor din Spania au probleme de adaptare la intoarcerea in tara...
Ultimele știri