Antena Căutare

Bomba serii: „Marea Britanie iese din UE vineri, la 01.00, ora României”. Detalii de ultimă oră despre Brexit!

Brexit-ul pare mai aproape decât ne-am fi închipuit. În ciuda tuturor previziunilor și eforturilor multor politicieni insulari de a amâna sau chiar de a anula ieșirea regatului din Uniunea Europeană, există o facțiune importantă care înaintează varianta părăsirii UE într-un timp foarte scurt

Brexit-ul pare mai aproape decât ne-am fi închipuit. În ciuda tuturor previziunilor și eforturilor multor politicieni insulari de a amâna sau chiar de a anula ieșirea regatului din Uniunea Europeană, există o facțiune importantă care înaintează varianta părăsirii UE într-un timp foarte scurt.

Euroscepticii pun o presiune enormă pentru ca Brexitul să se producă chiar la finele acestei săptămâni, mai precis vineri, 12 aprilie, la ora locală 23.00, ceea ce ar însemna o mare lovitură inclusiv pentru Theresa May, prim-ministrul Marii Britanii.

Cei care susțin ieșirea din U.E. sunt de părere că Guvernul trebuie forțat să pună în aplicare Brezitul cât mai curând pentru a evita „surprizele neplăcute”. „Marea Britanie iese din U.E. vineri noapea, la ora 23.00. Asta trebuie să se întâmple”, sunt de părere cei care sunt adepții Brexit-ului.

Theresa May şi-a exprimat speranţa ca discuţiile oficiale cu opoziţia laburistă să se reia într-o încercare de a scoate Brexitul din impas, a anunţat o purtătoare de cuvânt a premierului conservator, în urma declaraţiilor lui Starmer.

Conducătoarea laburistă intenţionează să ajungă cât mai rapid posibil la un compromis susceptibil să fie susţinut de o majoritate parlamentară privind acordul retragerii, a adăugat purtătoarea sa de cuvânt.

May îşi menţine cerinţa ca Regatul Unit care să fie în măsură să-şi definească politica comercială.

Cele două părţi urmează să accepte compromisuri, a apreciat ea.

Theresa May, care poartă negocieri dificile cu opoziţia laburistă, le-a cerut în mod oficial europenilor o amânare a datei Brexitului până la 30 iunie, precizând că plecarea regatului poate avea loc mai devreme, în cazul în care acordul retragerii este ratificat în Parlament.

Această amânare suplimentară ar urma să-i permită să convingă Camera Comunelor să aprobe acordul retragerii negociat de Londra cu Bruxellesul. ”Regatul Unit propune ca această perioadă se încheie la 30 iunie 2019”, a scris ea în această scrisoare.

În weekend ea şi-a reiterat voinţa ca regatul să părăsească Uniunea cât mai rapid posibil. Ea a notat că regatul are o alternativă clară: să iasă din UE cu un acord sau să nu mai părăsească Uniunea deloc.

Liderii europeni se reunesc miercuri seara într-un summit extraordinar, la Bruxelles, pentru a examina noua cerere de amânare a lui May.

În situaţia actuală şi în lipsa unui acord până atunci, Brexitul este programat să aibă loc vineri.

”Republica” autoproclamată de la Doneţk vrea ca estul Ucrainei să fie ”alipit patriei mamă Rusia”... Actriță celebră pentru rolul din seria James Bond a murit: "Gândurile noastre sunt alături de familia şi prietenii ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x