Antena Căutare

Marea Britanie: medicii ameninta cu greva pentru prima data in 30 de ani

Doctorii din Marea Britanie ameninta cu declansarea grevei pentru ca nu sunt de acord cu reducerea pensiilor, relateaza The Telegraph.

Asociatia Medicala Britanica, ce reprezinta peste 130.000 de medici si studenti, sustine ca doua treimi din membri sustin aceasta masura de protest. Greva medicilor ar putea paraliza activitatea din spitale si anula interventiile chirurgicale de rutina.

Surse guvernamentale sustin ca scaderea pensiilor este minora, iar doctorii nu ar trebui sa se planga pentru ca ies din sistem cu milioane de lire in cont. In ultimii 10 ani, salariile din sistemul medical au crescut cu 54%, insa au fost recent inghetate.

Pensia unui medic britanic se ridica la aproximativ 48.000 de lire pe an. De asemenea, la momentul pensionarii primesc si o suma compensatorie de 143.000 de lire. Reprezentantii Departamentului pentru Sanatate au declarat ca aceste sume nu mai pot fi platite din bugetul de stat.

Foto: hepta.ro

Arestat, pentru relatii intime cu o minora cunoscuta pe Facebook... Daily Mail: Romanii ne fura guma de mestecat si o trimit acasa in loc de bani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x