Antena Căutare

Marea Britanie, obligata sa plateasca 20 de milioane de lire pe usturoi

Comisia Europeana a transmis Marii Britanii o factura de 20 de milioane de lire taxe pe usturoi. Britanicii importa anual sute de tone de usturoi din China pentru care, spun oficialii europeni, nu platesc suficiente taxe vamale.

Pentru importurile din 2005 si 2006, vamesii au taxat statul britanic pentru usturoi congelat, si nu pentru cel proaspat, care intra de fapt in tara.

Uniunea Europeana a somat Marea Britanie sa plateasca taxele restante in decurs de doua saptamani. Altfel, se va ajunge la un proces la Curtea Europeana de Justitie.

Martin Callanan, un parlamentar din tabara conservatorilor, a declarat ca somatia venita de la UE nu este potrivita in conditiile in care regatul britanic trece printr-o perioada dificila din punct de vedere economic.

Mai mult, nu crede ca aceasta taxa ar trebui platita de britanici, care sunt unii dintre cei mai mari contribuitori la bugetul UE.

Foto: hepta.ro

Regina Elisabeta a II-a, deranjata de un documentar despre verisoarele sale handicapate... VIDEO! Iarna fara zapada in Austria...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x