Antena Căutare

Marea Britanie: Proteste de amploare dupa anuntarea celor mai dure masuri de austeritate din ultimii 60 de ani

Marea Britanie a anuntat cele mai dure masuri de austeritate din ultimii 60 de ani. Aproape jumatate de milion de bugetari vor fi disponibilizati. Iar varsta de pensionare va creste pana la 66 de ani, atat pentru femei, cat si pentru barbati, pana in 2020. Acestea sunt doar cateva dintre motivele care i-au determinat pe oameni sa iasa in strada la Londra.


Aproape 490.000 de posturi din sectorul public, dintr-un total de sase milioane, vor disparea in urmatorii patru ani. Oficialii britanici spun ca taierea este imposibil de evitat atunci cand tara a ramas fara bani.

91 de miliarde de euro. Aceasta este suma care trebuie economisita din cheltuielile publice in urmatorii patru ani pentru a scoate Marea Britanie din criza. Oficialii spun ca masurile nu pot fi evitate deoarece tara a inregistrat un deficit bugetar record.

Nici Regina Elisabeta nu va scapa de masurile de austeritate. Bugetul casei regale a fost redus cu 14 la suta pentru anii 2012 si 2013.

Iar afectate vor fi si bancile. Guvernul britanic va impune o contributie permanenta pentru institutiile bancare. Masura ce starneste controverse.

Guvernele din Germania, Grecia si Spania, au luat si ele masuri drastice pentru a combate criza economica.

Galaxie noua, descoperita la o distanta record fata de Pamant... Parlamentul European: Concediul minim de maternitate, prelungit de la 14 la 20 de saptamani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x