Antena Căutare

Marea Britanie: Romii care trimit copiii la cersit, niste "scursuri"

Cersetorii de origine romana se afla, din nou, pe prima pagina a publicatiilor britanice. Jurnalistii de la Daily Mail au publicat un articol despre o romanca de etnie roma care a fost condamnata pentru cruzime, dupa ce si-a obligat cei sapte copii sa cerseasca. Comentariile britanicilor la adresa acestui caz, dar si a romanilor in general, sunt extrem de dure.

Speranta Mihai, in varsta de 33 de ani, a admis in fata instantei ca si-a obligat copiii sa cerseasca si ca nu le-a oferit sansa la educatie. In plus, femeia de origine romana a recunoscut ca a completat cereri false de ajutor social pentru copii si ca a ocupat abuziv o locuinta.

Romanca a locuit, alaturi de sotul ei si cei sapte copii, intr-o casa din localitatea Slough pe care a ocupat-o in mod fraudulos. Potrivit proprietarului, casa are acum nevoie de renovari intrucat romanii au lasat un real dezastru in urma lor.

Vecinii familiei de romani au povestit despre modul in care cuplul isi trata copiii, punandu-i sa cerseasca si netrimitandu-i la scoala. Mai mult, se pare ca familia de romani nu ii trimitea la cersit numai pe propriii copii, dar si pe fetita unor prieteni.

Potrivit statisticilor publicate de Daily Mail, un "cersetor profesionist" poate castiga pana la 300 de lire sterline pe zi. Se pare ca familia Mihai a strans zeci de mii de lire sterline in urma acestei activitati.

Nu este prima oara cand jurnalistii britanici publica un asemenea articol referitor la cetatenii romani care traiesc fraudulos in Marea Britanie.
Ziaristii de la Daily Mail au mai scris si despre cazul traficului de copii de la Tandarei, unde mai multi barbati de etnie roma isi vindeau copiii, minorii fiind cumparati de retele infractionale care ii obligau sa cerseasca in Marea Britanie.

Comentariile pe care cititorii Daily Mail le-au postat la finalul articolului sunt extrem de dure si reflecta parerea britanicilor referitoare la situatia romanilor de etnie roma care ajung ilegal in Marea Britanie.

"Autoritatile se asteapta ca noi sa acceptam aceste scursuri ale societatii care nu dau doi bani pe propriii lor copii, cu atat mai putin pe ai nostri", a scris un cititor Daily Mail.

Foto: Intact Images

Videanu isi pune in cap francezii dupa ce intervenit intr-o licitatie ilegala... Au vrut sa ajunga in Sydney, Australia, dar au ajuns in Sydney.. Canada!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x