Căutare Live

Marea Britanie va cheltui 705 milioane de lire sterline pentru infrastructura de la graniţe, pentru a facilita fluxul comercial după expirarea acordului de tranziţie cu UE

Marea Britanie va cheltui 705 milioane de lire sterline (890 milioane de dolari) pentru infrastructura de la graniţe, pentru a facilita fluxul comercial după expirarea acordului de tranziţie cu UE, la sfârşitul acestui an, a anunţat duminică secretarul guvernului, Michael Gove, transmite Reuters.

Fondurile includ alocarea a 407 de milioane de lire pentru construirea de infrastructură portuară şi terestră, inclusiv în sud-estul Angliei, pentru a servi traficul major de mărfuri către Franţa.

”Vom construi elemente specifice de infrastructură, pentru a facilita traficul de mărfuri”, a declarat Gove la BBC.

Marea Britanie, care încă discută cu Uniunea Europeană despre un acord comercial post-Brexit, a anunţat că va stabili în curând, în detaliu, cum va gestiona graniţa cu UE.

Secretarul pentru Comerţ Internaţional, Liz Truss, şi-a exprimat îngrijorarea, într-o scrisoare obţinută de Business Insider, în legătură cu provocările legale implicate de propunerile referitoare la graniţă şi riscul ca porturile să nu fie gata la timp.

Întrebat dacă infrastructura de graniţă a Marii Britanii va fi gata şi sigură până la sfârşitul acestui an, Gove a spus că va fi.

Graniţa cu Irlanda de Nord, care este parte a Marii Britanii, şi Republica Irlanda, care este membră a UE, va avea reglementări specifice.

“Vom spune mai multe despre modul în care vom implementa protocolul pentru Irlanda de Nord mai târziu în această lună”, a precizat Gove.

Sursa : news.ro

Un copil de doar 12 ani a fost arestat din cauza unor SMS-uri buclucașe: „Voi veni la casa ta îmbrăcat ca o fantomă”... Mii de bulgari în stradă împotriva corupţiei, a patra seară la rând, cer demisia Guvernului lui Boiko Borisov...
Parteneri
Alimente care afectează memoria și concentrarea: 5 categorii ce pot duce la depresie sau demență
Indiferent de vârsta pe care o ai, nu este niciodată prea târziu să-ți regândești stilul alimentar. Este foarte importantă alimentația pentru ca memoria și concentrarea să rămână intacte pe măsură ce trece timpul. În cazul în care te-ai hotărât să ai grijă de memoria și de sănătatea creierului, iată 5 alimente care afectează memoria și concentrarea.
Catine.ro
Ultimele știri