Antena Căutare

Marturie: Cum a zburat in 1982 prin nor vulcanic un pilot britanic

Nu este pentru prima data cand un nor de cenusa provoaca haos. S-a mai intamplat cu 28 de ani in urma. Urmariti acum marturia unui pilot britanic care a trecut printr-o astfel de exerienta. Eric Moody a trecut cu avionul printr-un nor produs de eruptiile vulcanice. Nu avea insa idee ce se intampla. Din fericire, Moody a trecut cu bine peste situatie.

Avionul pilotat de Moody avea 263 de pasageri la bord si se indrepta din Londra spre Noua Zeelanda. La un moment dat, aparatul de zbor a intrat intr-un nor de cenusa.

"Era intuneric, asta a fost prima impresia, se intunecase totul. Nu aveam nici o idee in ce intrasem, ce se intamplase. Motoarele s-au oprit si nu stiam de ce se intampla acest lucru".

Panica a pus stapanire pe echipaj, fiindca in mod normal un avion atat de mare, destinat calatoriilor lungi, are 4 motoare, iar oprirea tuturor este considerata aproape imposibila de catre specialisti.

In acele momente pilotul a gasit puterea de a se adresa pasagerilor si le-a spus ca celepatru motoare s-au oprit dar ca echipajul face tot posibilul sa le reporneasca. Din fericire, dupa 15 minute motoarele au reinceput sa functioneze, timp in care avionul a planat in usoara cadere. Pilotul a aterizat apoi pe un aeroport din Indonezia.

"Nu stiu cat de densa e cenusa din Islanda,dar nu m-as aventura in asa ceva", a declarat acum pilotul britanic.

Traficant de droguri la 8 ani!... Papa Benedict al XVI-lea implineste astazi 83 de ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x