Antena Căutare

Mărturiile supraviețuitorilor din infernul de la Nisa. Oamenii sunt în stare de șoc

Cel puţin 80 de persoane, printre care şi copii, şi-au piedut viaţa, iar alţi aproximativ 50 de oameni au fost răniţi în urma atacului terorist comis joi noapte, la Nisa, unde un camion a intrat cu viteză în mulţimea strânsă pentru a vedea focurile de artificii pe celebra Promenade des Anglais, au anunţat autorităţile citate de Reuters.

Cel puţin 80 de persoane, printre care şi copii, şi-au piedut viaţa, iar alţi aproximativ 50 de oameni au fost răniţi în urma atacului terorist comis joi noapte, la Nisa, unde un camion a intrat cu viteză în mulţimea strânsă pentru a vedea focurile de artificii pe celebra Promenade des Anglais.

La doar câteva ore după atacul de la Nisa, oamenii povestesc disperați prin ce clipe de coșmar au trecut, potrivit realitatea.net:

”Am mers să vedem artificiile. Era o noapte absolut normală. Deodată, toată lumea a îneput să fugă înspre noi. Am auzit focuri de armă. Întâi unul, apoi încă două. (...) Am fugit pe o stradă. Toată lumea se așeza în jos, ferindu-se, și mergea spre porțile clădirilor. Am ajuns într-un gang și am stat ghemuiți timp de aproximativ o oră. Tot timpul a fost terifiant, dar nu s-a simțit ca fiind real”, a povestit un student britanic ce se afla la Nisa.

”Mulțimea se întindea pe circa 200 de metri de-a lungul străzii. Oamenii răniți au fost luați de pe stradă, însă cei morți au fost lăsați pe jos” , a mărturisit o femeie.

”Imediat cum artificiile au încetat, am văzut că un camion a urcat pe asfalt. A urmat o panică generală. Erau în jur de 1.000 - 1.500 de oameni pe stradă. Au început să alerge în toate direcțiile. Am oferit refugiu în restaurantul nostru pentru o parte din ei, pentru mame, pentru copii. Am văzut oameni care zăceau pe asfalt, erau răniți, sau chiar mai rău. Copiii plângeau”, a declarat managerul unui restaurant din Nisa.

Vehiculul ca armă pentru terorism nu este o premieră! Al-Qaida şi Statul Islamic le cer recruţilor să folosească orice e... Klaus Iohannis: „Condamn ferm atacul înfiorător de la Nisa; România este alături de Franța!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x