Antena Căutare

Mascota gradinii zoologice din Central Park a murit! Simpaticul urs a fost vazut de peste 20 de milioane de oameni

Gus, ursul polar care devenise atractia principala a gradinii Zoologice din Central Park, New York, a murit la varsta de 27 de ani

Adus in Central Park in anul 1988, Gus a reusit in scurt timp sa se transforme in mascota gradinii, dar si in vedeta presei locale.. "Gus era o legenda a gradinii zoologice din Central Park si o mare sursa de bucurie pentru vizitatorii nostri si personal", a spus Jim Breheny, director executiv al Wildlife Conservation Society. "A fost un important ambasador al speciei sale, atragand atentia asupra problemelor cu care se confrunta acesti ursi in salbaticie din cauza schimbarii habitatului", a mai declarat acesta.

Animalul fost eutanasiat, dupa ce s-a descoperit o tumora inoperabila in regiunea tiroidei. De catva timp, ursul isi pierduse pofta de mancare si avea dificultati la mestecat si inghitit. Durata medie a unui urs polar este de 20 ani, Gus fiind prin urmare foarte batran.

Gradina zoologica din Central Park, deschisa tot anul, adaposteste peste 150 de specii de animale - mamifere, pasari, reptile si amfibieni.

Foto: Wall Street Journal

Bataie cu rosii, dar pe bani. Festivalul "Tomatina" a devenit o afacere... Salmonela in condimentele din S.U.A....

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x