Antena Căutare

Masura fara precedent la New York: Benzina a fost rationalizata

Primarul din New York a anuntat o masura fara precedent: rationalizarea benzinei, din cauza lipsurilor generate de urmarile uraganului Sandy. Autoritatile subliniaza ca penuria de carburant mai poate dura doua saptamani. Mai ales ca, la noua zile dupa uragan, orasul a fost lovit de inca o furtuna, insotita de ninsori abundente. Sute de mii de oameni nu au, in continuare, energie electrica, iar cateva zeci de mii au ramas fara adapost in pragul iernii.

De la trecerea uraganului Sandy, la New York se sta cu orele la rand pentru benzina. Doua rafinarii si sapte terminale petroliere sunt, si acum, inchise si doar un sfert din statiile de benzina functioneaza. Primaria a fost nevoita sa recurga la masuri ce amintesc de ultimii ani ai comunismului din Romania.

“Soferii din New York cu numere fara sot, sau care se termina cu o litera sau alt caracter, vor putea cumpara benzina sau motorina doar in zilele fara sot, cum este maine, 9 noiembrie. Cei ale caror numere sunt cu sot sau se termina cu zero vor putea cumpara benzina sau motorina doar in zilele cu sot”, a anuntat primarul New York-ului, Michael Bloomberg.

Restrictiile nu afecteaza taxiurile, transportul in comun si cel de marfa. Un sistem asemanator este, deja, aplicat in New Jersey unde a redus timpul mediu de asteptare de la doua ore la 45 de minute. Nu doar automobilistii sufera de pe urma furtunilor. Ninsorile abundente de miercuri au lasat fara curent electric inca 110.000 de familii, pe langa cele 600.000 care erau deja in intuneric.

In cartierele devastate de uragan, peste ruine s-a asternut zapada. Oamenii sunt aproape disperati si se intreaba daca vor mai reusi sa-si refaca locuintele.

Zeci de mii de sinistrati gazduiti in adaposturi temporare trebuie mutati, urgent, in locuinte care sa-i apere de gerul iernii. Pagubele provocate de uraganul Sandy sunt estimate la 50 de miliarde de dolari, din care 33 de miliarde doar in statul New York.

Francois Hollande i-a trimis lui Barack Obama o scrisoare de felicitare formulata gresit... Doua avioane iraniene de vanatoare au deschis focul asupra unei drone americane...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x