Antena Căutare

McDonalds a retras de la vanzare 12 milioane de pahare cu Shrek, contaminate cu un metal toxic

Compania McDonald`s se afla in atentia presei internationale, dupa ce a retras de pe piata 12 milione de pahare de promovare a noului film de desene animate Shrek. Elementele de design imprimate pe acestea contin cadmiu, un metal toxic, informeaza BBC.

Clientii companiei au fost rugati sa nu mai utilizeze aceste pahare, dupa ce reprezentantii McDonald`s au descoperit metalul toxic.

Paharele au putut fi achizitionate in SUA la pretul de doi dolari, fiind disponibile in patru modele pe care sunt desenate personajele principale ale filmului de desene animate.

"Noi credem ca paharul Shrek este sigur pentru consumatori", a declarat Bill Whitman, purtatorul de cuvant al filialei McDonald`s din SUA.

"Insa, pentru a ne asigura ca clientii nostri primesc produse sigure din partea noastra, am luat hotararea de a opri vanzarea acestora si de a retrage, in mod voluntar, aceste produse, incepand din acest moment", a continuat acesta.

Reprezentantii McDonald`s se tem ca urmele de cadmiu de pe pahare ar putea ramane pe mainile copiilor, de unde ar putea ajunge in corpul lor. Cadmiul poate afecta ficatul, rinichii, plamanii, sistemul nervos si creierul.

Viktor Ianukovici: "Ucraina nu va recunoaste independenta Abhaziei, a Osetiei de Sud sau a provinciei Kosovo"... VIDEO! Protest in lenjerie intima...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x