Antena Căutare

Mea Culpa! Papa Francisc și-a încheiat vizita în Irlanda cerând iertare pentru abuzurile clerului irlandez!

Papa Francisc și-a încheiat duminică vizita de două zile în Irlanda prilejuită de cea de-a IX-a Întâlnire Mondială a Familiilor 2018, marcată de problema abuzurilor comise împotriva minorilor și femeilor de membri ai clerului din această țară timp de mai multe decenii

Mea Culpa! Papa Francisc și-a încheiat vizita în Irlanda cerând iertare pentru abuzurile clerului irlandez!
Papa Francisc | romanialibera.ro

Papa Francisc şi-a încheiat duminică vizita de două zile în Irlanda prilejuită de cea de-a IX-a Întâlnire Mondială a Familiilor 2018, marcată de problema abuzurilor comise împotriva minorilor şi femeilor de membri ai clerului din această ţară timp de mai multe decenii, relatează EFE.

Avionul companiei irlandeze Aer Lingus care l-a transportat pe papă la Roma a decolat la orele 17:45 GMT de pe aeroportul din Dublin, după o scurtă ceremonie de despărţire la care au participat premierul irlandez, Leo Varadkar, şi un grup de înalţi prelaţi.

Cu câteva ore înainte, papa Francisc a cerut din nou iertare pentru abuzurile comise de preoţi, de instituţiile religioase şi de ierarhia bisericii irlandeze. El a reiterat acest lucru în faţa a peste 300.000 de persoane, reunite în Phoenix Park din capitală pentru a asista la liturghia de închidere a Întâlnirii Mondiale a Familiilor 2018.

Înainte de a începe euharistia papa a citit un mesaj de ''mea culpa'' pentru abuzurile de putere, conştiinţă şi sexuale comise de Biserica din Irlanda. La încheierea liturghiei s-a anunţat că viitoarea Întâlnire Mondială a Familiilor va avea loc la Roma, în 2021, potrivit anunţului făcut de cardinalul Kevin Farrell.

Roma - mai concret Vatican - este oraşul ales pentru a celebra aceste eveniment creat de papa Ioan Paul al II-lea şi care se organizează din trei în trei ani. În 2021 se va marca, totodată, cea de-a cincea aniversare de la publicarea scrisorii apostolice a papei Francisc, ''Amoris Laetita'', care abordează tema familiei.

Precedentele întâlniri care au celebrat familia au avut loc în 2015 la Philadelphia (SUA) şi în 2012 la Milano, în timp ce la Valencia s-a desfăşurat prima ediţie, în 2006.

După CANICULĂ, suntem loviţi de un VAL DE FRIG: Europa, afectată de temperaturi cu MINUS şi ninsori!... 300 de militanți neonaziști au protestat la Stockholm!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x