Căutare Live

„Stați în casă, doar așa ne ajutați! Suntem la capătul puterilor!” Bolnavii de coronavirus din Italia sunt consultați pe holuri și în birouri

Este strigătul de disperare al medicilor din Italia. În spitale, cadrele medicale sunt copleşite şi fac alegeri de viaţă şi de moarte. Vă avertizăm, urmează imagini şi informaţii ce pot avea un puternic impact emoţional.

În inima Lombardiei, Bergamo înregistrează cel mai mare număr de cazuri. De câteva săptămâni, în spitale, medici, asistente, infirmieri duc o luptă neobosită cu moartea.

Mii de pacienţi au nevoie de îngrijire specială. Cele mai dramatice imagini sunt surprinse la Terapie Intensivă.

„Este dramatic. Mai ales dacă lucrurile nu merg bine. Rudele de acasă nu îi mai văd.

Tot ce aud din când în când este o voce fără chip care le spune în stare este persoana respectivă. Sau, mai rău, primesc un telefon în miez de noapte prin care sunt anunţaţi că persoana dragă lor nu mai este.

În acest caz nu îi mai văd nici măcar cadavrul”, povestește un cadru medical.

Așa arată coronavirusul! Pacienții se zbat să respire, cu „pungi de plastic” peste cap. Medicii din Bergamo sunt epuizați, dar nu renunță

Ambulanţele aşteaptă ore la rând să predea bolnavii

Din februarie, nimeni nu a mai plecat din acest spital din Treviglio. Cine se simte mai bine este transferat în altă secţie. Şi, zilnic, vin noi cazuri. Ambulanţele aşteaptă ore la rând să predea bolnavii. Triajul este drastic.

427 de oameni au murit doar ieri în Italia. A fost ziua în care Peninsula a depăşit China la numărul victimelor.

Situaţia este dramatică în majoritatea spitalelor din nordul Italiei. Doar 20 la sută din locuri mai sunt ocupate de oamenii cu alte afecţiuni. Paturile sunt insuficiente, iar bolnavii de coronavirus sunt trataţi pe holuri sau în birouri.

Un vaccin experimental împotriva coronavirusului va fi adus în România. Anunțul făcut de Streinu-Cercel: „Într-o lună vom avea documentele”

„Staţi acasă, nu mai ieşiţi, ajutaţi-ne astfel. Suntem la capătul puterilor!”

Cel puţin 14 medici au murit, iar rata de infectare în rândul personalului sanitar ajunge la 20 la sută. Premierul Giuseppe Conte a anunţat că 300 de medici voluntari le vor veni în ajutor celor aflaţi în zona roşie, dar esenţială rămâne izolarea.

„Ţineţi cont că, odată ce punem masca FP2, nu putem nici să mai bem apă, nici să mâncăm, pentru că nu mai avem alta de schimb.

Staţi acasă, nu mai ieşiţi, ajutaţi-ne astfel. Suntem la capătul puterilor!”, transmite un medic.

Citește și
imagine cu o soacra
Fiindcă soacra era prea băgăcioasă și îi umbla prin lucruri, o tânără s-a „răzbunat” în cel mai neașteptat mod. Ce a făcut
Fiindcă soacra era prea băgăcioasă și îi umbla prin lucruri, o tânără s-a „răzbunat” în cel mai neașteptat mod. Ce a făcut
Colaj cu Bianca Drăgușanu
Cum arată Bianca Drăgușanu după ce a avut parte de o procedură de topire a acidului din buze: „Nici nu mă așteptam”
Cum arată Bianca Drăgușanu după ce a avut parte de o procedură de topire a acidului din buze: „Nici nu mă așteptam”
colaj de imagini cu mary crumpton imbracata intr-o bluza portocalie
Ea e femeia cu un soț, un logodnic și doi iubiți. Cum decurge relația și ce spun rudele despre legătura inedită
Ea e femeia cu un soț, un logodnic și doi iubiți. Cum decurge relația și ce spun rudele despre legătura inedită
Mai multe articole

"În Bergamo nu mai sunt sicrie. Morții sunt așezați fără a fi îmbrăcați, din cauza riscului mare de infecție." Situație dramatică în Italia, din cauza coronavirusului

Nici măcar crematoriile nu mai fac faţă

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii italieni, ţara este zilele acestea în vârful epidemiei. Peste 40 de mii de oameni sunt infectaţi.

De săptămâna viitoare, numărul deceseor şi infectărilor ar urma să scadă până la un minim înregistrat la sfârşitul lunii aprilie.

Între 08:30 şi 10:30 accesul în magazine şi farmacii va fi rezervat exclusiv bătrânilor. Bulgaria, noi măsuri extreme îm... Coronavirus - Guvernul britanic a decis închiderea pub-urilor, restaurantelor, cinematografelor şi teatrelor...
Parteneri
Burger de vită delicios, cu legume la grătar
Dacă obișnuiești să servești burgeri de la fast-food, află că îi poți prepara și acasă, mult mai delicioși și mai sănătoși. Îți oferim mai jos o rețetă de burger de vită delicios, cu legume la grătar, pentru atunci când îți propui să petreci mai mult timp în bucătărie.
Catine.ro
Ultimele știri