Antena Căutare

Medicii, în alertă! O epidemie periculoasă a izbucnit, chiar la granita României!

Amenințare la granița României! Medicii din țara noastră au intrat în stare de alertă și au cerut autorităților să ia măsuri urgente de prevenire a îmbolnăvirii populației.

Medicii, în alertă! O epidemie periculoasă a izbucnit, chiar la granita României! Galerie
Alertă medicală la granița României

Autoritățile din România au intrat în stare de alertă după ce în Ucraina a izbucnit o epidemie de difterie, în regiunile Zakarpattia şi Chernivtsi, localități aflate în apropiere de Satu Mare.

Potrivit informațiilor, boala a ajuns în țara vecină de la niște studenți indieni, iar acum autoritățile ucrainene cer ajutorul autorităților din județul Satu Mare, cărora au solicitat o substanță specială ce se aplică pacienților care suferă de difterie.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

La scurt timp după ce s-a aflat de focarele de difterie din Ucraina, medicii din România au solicitat autorităților să ia măsuri mai importante pentru prevenirea apariției unei epidemii și în țara noastră.

Medicii, în alertă! O epidemie periculoasă a izbucnit, chiar la granita României!

Alertă medicală la granița României

Medicii sunt în stare de alertă

Ministerul Sănătății a reacționat, solicitând direcțiilor de sănătate publică din nordul țării măsuri speciale de protecție.

Așadar, românii care trăiesc în județele Satu Mare, Maramureș, Suceava și Botoșani, care au drum spre Ucraina sunt rugați de către medici să aibă grijă la prsoanele cu care intră în contact.

Ministerul Sănătăţii a cerut Companiei Unifarm să demareze, de urgenţă, prin procedură de nevoi speciale, o achiziţie de ser antidifteric pentru asigurarea profilaxiei specifice în situaţia apariţiei unor cazuri de îmbolnăvire, arată cei de la presasm.ro.

Premieră în lumea medicală! Un pacient a fost adus în starea de „animație suspendată”. Procedura ar putea salva sute de ... Rusia, avertisment tranșant pentru România și statele NATO: „Urmărim cu atenție ce se va face”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x