Antena Căutare

Medvedev a aprobat constructia unei autostrazi in jurul Marii Negre ce va tranzita si Romania

Presedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, a semnat, luni, o lege care ratifica un memorandum international ce prevede constructia unei autostrazi in jurul Marii Negre. Potrivit proiectului, aceasta ar urma sa tranziteze si Romania, relateaza Interfax.

Autostrada ar urma sa aiba o lungime de 7.100 kilometri si sa traverseze Turcia, Georgia, Rusia, Ucraina, Republica Moldova, Romania, Grecia si Bulgaria.

Memorandumul privind constructia acestei autpstrazi a fost semnat in aprilie 2007, la Belgrad, de catre guvernele tarilor membre in Organizatia pentru cooperare economica la Marea Neagra. Rolul proiectului il reprezinta promovarea dezvoltarii economice si sociale atat in bazinul Marii Negre cat si pe continentul european.

La sfarsitul lunii noiembrie, presedintele rus, Dmitri Medvedev si cel ucrainean, Viktor Ianukovici au semnat un memorandum de intelegere privind constructia unui pod in stramtoarea Kerci, care leaga Marea Azov de Marea Neagra. Acesta ar urma sa reprezinte un element important pentru autostrada care va incojura Marea Neagra.

Oficialii romani au purtat discutii luna trecuta cu Serbia pentru construirea unei autostrazi care sa lege cele doua tari. Vicepremierul Serbiei, Bozidar Djelic, i-a facut atunci o propunere in acest sens premierului roman Emil Boc, acesta sustinand ca o va analiza.

"Vicepremierul sarb a mentionat ca tara sa este interesata in dezvoltarea unor proiecte in comun in domeniul turismului si al infrastructurii, context in care a propus construirea unei autostrazi care sa faca legatura intre Romania si Serbia", se mentiona atunci intr-un comunicat al Guvernului.

Bulgarii au redus pretul gazelor naturale cu peste 5 %... Pachet suspect, descoperit la ambasada SUA din Vatican. Dupa investigatiile politiei din Roma s-a dovedit a fi o alarma ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x