Antena Căutare

Medvedev, despre Fukushima: "Trebuie sa se spuna adevarul"

"Principala invatatura" pe care trebuie sa o tragem in urma catastrofelor de la Cernobil si Fukushima este ca "trebuie sa se spuna adevarul", a declarat presedintele rus, Dmitri Medvedev.

"Principala lectie este necesitatea de a spune adevarul oamenilor, pentru ca lumea este atat de fragila si noi suntem atat de interdependenti, incat orice tentativa de a ascunde adevarul se termina cu tragedii", a afirmat seful statului rus, potrivit AFP.

Medvedev va participa astazi la ceremoniile care marcheaza implinirea a 25 de ani de la explozia reactorului nr. 4 de la Cernobil, care a contaminat o mare parte a Europei.

La 26 aprilie 1986, reactorul nr. 4 de la Centrala de la Cernobil a explodat in timpul unui test dupa o eroare de manipulare, provocand emisii radioactive echivalente cu cel putin 200 de bombe de la Hiroshima si contaminand o mare parte din Europa.

Sursa: Jurnalul National

Transmisiuni de la civilizatii extraterestre, receptionate in SUA... Pakistan: Cel putin 13 morti, in urma unui atac asupra unui autobuz...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x