Căutare Live

Medvedev: Rusia nu va ingenunchea in fata terorismului

Rusia nu va ingenunchea in fata terorismului, ci va lupta pentru combaterea lui. Acesta a fost mesajul transmis de liderul de la Kremlin, Dmitri Medvedev, in cadrul Formului economic mondial de la Davos. Inainte sa ajunga insa la forum, el a dat afara primele persoane considerate responsabile de atentat.

Forumul economic de la Davos a inceput cu un moment de reculegere in memoria victimelor. Dmitri Medvedev a tinut apoi un discurs in care a promis ca Rusia nu se va lasa ingenuncheata de teroristi.

"Durerea provocata de pierderea vietilor omenesti va ramane in inimile noastre mult timp. Dar ceea ce s-a intamplat n-a facut decat sa ne intareasca determinarea de a lupta eficient impotriva terorismului international", a spus Medvedev.

Acelasi mesaj a venit si din partea premierului Vladimir Putin.

"N-am nici o indoiala ca acest caz va fi rezolvat iar pedepsele sunt inevitabile. Principala misiune a guvernului acum e sa acorde sprijin familiilor celor morti si raniti", a spus prim-ministrul rus.

Pana la prinderea faptasilor, rusii isi fac curat in propria ograda. Dmitri Medvedev a cerut inlaturarea unui oficial responsabil de securitatea transporturilor si a anuntat ca vor veni si alte concedieri.

Pe strazi, oamenii sunt furiosi dupa ce presa de la Moscova a aflat ca autoritatile fusesera avertizate de iminenta unui atentat terorist inca de anul trecut. Martorii atentatului nu contenesc sa povesteasca ororile pe care le-au vazut.

Atentatul de luni, de pe aeroportul Domodedovo, a ucis 35 de oameni si a ranit peste 180. A fost comis de o femeie kamikaze, membra a unei grupari teroriste din caucaz. Ea a detonat o incarcatura explozibila, in terminalul sosiri din aeroport.

Intreaga comunitate internationala a condamnat atacul si s-a oferit sa ajute Rusia la ancheta.

Sursa: Antena3

Franta, Italia, Romania si Bulgaria, criticate la Berlin de un rom supravietuitor al Holocaustului... Nelson Mandela, internat în spital...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri