Căutare Live

Medvedev: Rusia risca revenirea la Razboiul Rece, in lipsa unui acord referitor la scutul antiracheta

Presedintele Dmitri Medvedev a avertizat miercuri ca Rusia ar putea renunta la noul tratat de dezarmare nucleara semnat cu Statele Unite. Pe un ton ferm, liderul rus a precizat ca risca revenirea la Razboiul Rece, daca in viitorul apropiat nu va fi semnat un acord cu privire la scutul american antiracheta, informeaza AFP.

Medvedev a mai declarat ca Rusia isi va spori capabilitatile nucleare, in cazul in care NATO refuza sa coopereze cu Moscova in proiectul unui sistem de aparare in Europa.

"Sper ca ei (NATO) sa dea curs problemelor propuse de presedintele Barack Obama si de mine, si vom putea sa cream un model de aparare antiracheta", a declarat Medvedev.

"Daca nu, atunci va trebui sa luam masuri, vom fi obligati sa fortam dezvoltarea potentialului nostru nuclear", a insistat presedintele rus.

"Ar fi un scenariu foarte prost. Acest scenariu ne va duce inapoi, in era Razboiului Rece", a mai spus liderul de la Moscova.

Medvedev a facut aceste declaratii intr-o conferinta de presa de amploare, transmisa de televiziunile rusesti si organizata la Centrul de inovare Skolkovo, de la periferia Moscovei.

Peste 800 de jurnalisti acreditati din Rusia si din alte tari participa conferinta de presa a presedintelui rus.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages / EPA

China: O mireasa parasita a vrut sa se sinucida... Mii de animale de la Fukushima vor fi omorate sau vor muri de foame...
Parteneri
Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an e pe 17 ianuarie
În timp ce luna ianuarie este luna rezoluțiilor și a stabilirii noilor obiective, poate fi, de asemenea, o perioadă destul de dificilă pentru mulți oameni. Sărbătorile au trecut, afară e frig și mai sunt multe luni până la vară. Cu toate acestea, nu e nimic suprinzător că luna ianuarie este luna care găzduiește Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an îi sperie pe mulți dintre noi.
Catine.ro
Ultimele știri