Antena Căutare

Medvedev si Ianukovici vor pod intre peninsula Crimeea si sudul Rusiei

Presedintii Dmitri Medvedev si Viktor Ianukovici, au declarat luni, ca intentioneaza sa demareze toate procedurile necesare pentru a construi un pod intre peninsula ucraineana Crimeea si sudul Rusiei, prin stramtoarea Kerci, potrivit AFP.

"Am convenit sa creem un grup de lucru care va pregati aspectele tehnice" ale proiectului, a declarat Medvedev, in cadrul unei conferinte de presa, la finalul unei intrevederi cu omologul sau ucrainean. (...) Realizarea proiectului va dura cel putin un an", a declarat presedintele rus in cadrul unei conferinte de presa.

Aceast pod va permite crearea unei legaturi intre statiunile balneare din Crimeea si sudul Rusiei. Conducatorii celor doua tari vor ca aceasta lucrare sa se incheie pana la Jocurile Olimpice de iarna din 2014, de la Soci, un oras rus situat mai la sud pe tarmul Marii Negre.

Costul noului pod este evaluat la 1,82 miliarde de euro. Controlul in stramtoarea Kerci face obiectul unui diferend vechi intre Moscova si Kiev, referitor la impartirea frontierei maritime in Marea Azov.

Bulgaria: Ciocnire intre doua trenuri de calatori. Cel putin 15 raniti... Vaticanul critica acordarea premiului Nobel pentru Medicina...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x