Mesajul emoționant pe care fostul președinte Barack Obama l-a transmis, după ce Catedrala Notre Dame a fost cuprinsă de flăcări: ''Notre Dame este una dintre cele mai mari comori ale lumii"

 

Cu acest mesaj, Barack Obama a adus lacrimi în ochii a milioane de oameni. Ce a transmis fostul președinte american Barack Obama poporului francez: "Este în natura noastră să ne plângem când vedem că se pierde istoria, dar de asemenea, în natura noastră stă și puterea de a..."

Fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a scris un mesaj emoționant care însoțește o fotografie cu familia sa în interiorul catedralei: "Notre Dame este una dintre cele mai mari comori din lume, iar în aceste momente de doliu, gândurile noastre se îndreaptă către poporul francez. Este în natura noastră să ne plângem când vedem că se pierde istoria, dar de asemenea, în natura noastră stă și puterea de a reconstrui pentru ziua de mâine, cât de mult putem".

De asemenea și vicepreședintele SUA, Mike Pence a reacționat vizavi de incendiul devastator  care a luat cu asalt Catedrala Notre Dame: "Notre Dame este un simbol al credinței din întreaga lume și este sfâșietor să vedem cum casa Domnului este mistuită de flcări. Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă către pompieri și către toți oamenii din Paris".

Un incedniu care nu are frână. Un incendiu de proporții devastează și în aceste momente Catedrala Notre Dame din Paris, fără ca pompierii să poată face ceva pentru a putea opri flăcările care afectează deja o mare parte a clădirii. Focul a izbucnit pentru prima dată la ora 18:50, luni după-amiază, iar autoritățile fac tot ce pot pentru a salva restul Catedralei Notre Dame. Străzile din jurul Catedralei Notre Dame au fost evacuate, iar oamenii sunt îngroziți de cele văzute: "Oamenii sunt îngroziți! Nu pot să cred ca se întâmplă asta!", "Este devastator să vezi un simbol al Parisului și al Franței care să se prăbușească în fața ta. A fost acolo sute de ani, iar în câteva minute jumătate din Catedrală se prăbușește pur și simplu".

Mii de oameni s-au așezat în preajma Catedralei Notre Dame, în locurile permise, unde stau și se roagă în genunchi, cântând rugăciuni  și sperând ca unul dintre simbolurile lumii să mai poată fi salvat.

Imagini video de la fața locului:

 facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe