Antena Căutare

Metroul londonez, primul din lume, a implinit 150 de ani. Cel bucurestean e de cinci ori mai mic

Metroul londonez a fost scena unei parade a modei retro. Peroanele au fost invadate de domni purtand frac si joben si domnite cu rochii largi si palarii elegante. Cu totii au celebrat astfel cei 150 de ani pe care metroul capitalei britanice i-a implinit.

Calatorii care au coborat in statia Kensington Olympia au avut impresia ca au calatorit in timp. Si nu putin ci, cu 150 de ani in urma, adica atunci cand a pornit la drum primul metrou londonez. Multi dintre pasageri s-au pregatit pentru ocazie: s-au costumat dupa moda secolului XIX. S-au urcat apoi in vagoanele elegante ale unui trenulet de epoca si au asteptat semnalul de plecare, dat de locomotiva cu aburi.

“A fost ca acum 150 de ani. Sunt obisnuita cu metrourile moderne, asa ca a fost frumos sa vad cum era pe vremea aceea”, a spus o pasagera.

Calatoria a durat sase kilometri, atat cat avea de altfel prima linie de metrou din Londra, dar si din lume. In fiecare statie, trenul era asteptat de zeci de curiosi, inarmati cu aparate foto. Printre ei si primarul Londrei.

“Piesa aceea de muzeu a fost o tehnologie revolutionara, in momentul in care a fost construita. Iar ideea sa trimiti un tren printr-un tunel, pe sub oras. Nimeni nu se mai gandise la asa ceva pana atunci”, se mandreste Boris Johnson, primarul Londrei.

Dupa 150 de ani, reteaua de metrou din Londra masoara 400 de kilometri in lungime. Zilnic, 3 milioane de oameni folosesc trenurile subterane.

In schimb, prima linie de metrou din Romania are 33 de ani, fiind inaugurata pe 16 noiembrie 1979...

Distractie pe cinste in China, la un festival de sporturi pe gheata... Alice a pierdut lupta cu cancerul...Inainte de a pleca si-a indeplinit toate dorintele din "The Bucket List"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x