Antena Căutare

Mexic: Josefina Vazquez Mota, prima femeie din istorie care candideaza la alegerile prezidentiale

Josefina Vazquez Mota, un economist in varsta de 51 de ani, a devenit prima femeie din istorie care si-a anuntat candidatura la alegerile prezidentiale din Mexic, relateaza The Telegraph.


Membrii Partidului Actiunea Nationala (PAN) spera ca Mexicul sa calce pe urmele Braziliei, Argentinei si alte altor tari latino-americane in care s-au ales lideri de sex feminin.

Josefina Vazquez Mota, casatorita cu iubitul ei din liceu, a castigat atentia la nivel national dupa publicarea in 1999 a unei carti intitulata "God, Please Make Me A Widow ", in care face un apel catre femei ca sa nu le mai fie teama sa-si dovedeasca potentialul.

Liderul PAN a declarat ca si-a scris cartea bazata pe propria experienta, dupa ce a refuzat rolul de femeie casnica si a plecat sa munceasca.

Vazquez Mota a intrat oficial in politica in 2000, atunci cand ea a fost aleasa in Congres, dupa ce Partidul Actiunea Nationala a pus capat celor 71 de ani de dominatie a Partidul Revolutionar Institutionalist (PRI).

foto: EPA/ Intact Images

VIDEO! Cum introduc mexicanii droguri in SUA: "Ridica" granita folosind cricul... DRAMATIC: O mama si-a pierdut toti cei patru copii!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x