Antena Căutare

Înghițiți de Pământ. Ce au descoperit cercetătorii în cazul unuia dintre cele mai mari mistere din istoria aviației

O anchetă privată pentru găsirea aeronavei pierdute Malaysia Airlines MH370 a luat sfârșit, compania americană Ocean Infinity nereușind să își îndeplinească obiectivul. Guvernul malaeziana anunțat că nu are planuri pentru demararea unor noi căutări.

O anchetă privată pentru găsirea aeronavei pierdute Malaysia Airlines MH370 a luat sfârșit, compania americană Ocean Infinity nereușind să își îndeplinească obiectivul. Guvernul malaezian a anunțat că nu are planuri pentru demararea unor noi căutări.

Potrivit bbc.com, compania Ocean Infinity a desfășurat o căutare de 90 de zile într-o zonă vastă din Oceanul Indian, cu ajutorul unei nave speciale pentru această operațiune.

Această anchetă eșuată a fost una dintre cele mai ample operațiuni de căutare din istoria aviației, fiind desfășurată pe mai bine de 120.000 de kilometri pătrați din Oceanul Indian. Au fost găsite bucăți din avion în Madagascar, darcorpul principal al aeronavei rămâne pierdut.

Avionul a dispărut pe 8 martie 2014, în timpul unui zbor din Kuala Lumpur în Beijing. Aeronava avea 239 de persoane la bord.

Până în prezent, au avut loc dezbateri aprinse în legătură cu felul în care a luat sfârșit acel zbor.

Căutarea oficială, în care au fost impicate echipe din Austtalia, Malaezia și China s-a încheiat în ianuarie.

Compania Ocean Infinity a cercetat o zonă de apriximativ 80.000 de kilometri pătrați, folosind opt submarine de dimensiuni mici.

Însă, condițiile meteorologice care devin nefavorabile în acea zonă, în timp ce se apropie iarna, au făcut ca desfășurarea anchetei să fie imposibilă în următoarele câteva luni.

Compania a fost de acord să conducă această cercetare fără să fie plătită. Însă, aceasta ar fi fost recompensată cu până la 70 de milioane dedolari dacă ar fi găsit epava.

Anchetatorii au informații limitate în legătură cu ultimele ore ale aronavei. Experții încă nu pot ajunge la o concluzie în privința MH370, care ar fi rămas sub controlul pilotului la momentul prăbiușirii sau s-ar fi prăbușit în apă după ce ar fi scăpat de sub control. În funcție de aceste două scenarii ar exista două zone de căutare diferite.

Motivele pentru care pilotul nu a respectat ruta oficială și a dus avionul într-o zonă îndepărtată, deasupra oceanului, încă nu sunt cunoscute. Echipamentul decomunicații de la bordul navei a fost scos din funcțiune.

Recent, anchetatorii australiani au respins o ipoteză potrivit căreia avionul a fost doborât în mod intenționat de către pilotul lui.

APOCALIPSA pe Pământ! Imaginile care îngrozesc întreaga planetă: „Toată lumea trebuie să plece!”... Parisul are un Spider Man propriu. Cum i-au transformat viața francezii unui imigrant ilegal pe care l-au numit erou...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x