Microsoft actualizează termenii privind confidenţialitatea datelor în serviciile cloud, pe fondul unei investigaţii a Uniunii Europene

Microsoft a anunţat luni că îşi actualizează termenii provind confidenţialitatea datelor în contractele comerciale de servicii cloud, după ce autorităţile de reglementare ale Uniunii Europene au constatat că acordurile cu instituţiile UE nu protejează datele în conformitate cu legislaţia comunitară, transmite Reuters.

În luna aprilie, autoritatea UE de reglementare în domeniul confidenţialităţii datelor, EDPS, a deschis o investigaţie pentru a analiza dacă contractele Microsoft cu Comisia Europeană şi alte instituşii ale UE respectă reglementările referitoare la protecţia datelor. În luna octombrie, EDPS şi-a exprimat îngrijorarea referitoare la complianţa contractelor cu Microsoft.

”Vom creşte responsabilităţile noastre pentru protejarea datelor, pentru un subset de procesări pe care le efectuează Microsoft atunci când oferă servicii pentru companii”, a anunţat Microsoft într-un comunicat publicat pe site-ul propriu.

Compania americană, singurul furnizor major de servicii cloud care va oferi astfel de termeni în spaţiul economic european şi dincolo de acesta, va pune la dispoziţie noile prevederi clienţilor din sectorul public şi clienţilor corporativi de la începutul anului 2020.

Sursa : news.ro

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri