Antena Căutare

Mii de algerieni au marcat 1 an de la protestele care au dus la demisia preşedintelui Bouteflika şi au cerut noi reforme

Câteva mii de algerieni au marcat, vineri, 1 an de la debutul protestelor care au dus la demisia preşedintelui Abdelaziz Bouteflika şi au cerut noi reforme.

Demonstranţii au cerut înlăturarea aliaţilor fostului lider care se află încă la putere şi paşi concreţi pentru stabilirea unei democraţii.

„Am dărâmat zidul fricii în urmă cu un an. Vom continua”, au strigat protestatarii pe străzile capitalei Alger, relatează Reuters.

Protestele au început pe 22 februarie 2019 faţă de planul lui Bouteflika de a obţine un al cincilea mandat de preşedinte şi pentru a cere condamnarea celor corupţi, precum şi reforme politice.

Bouteflika a demisionat în aprilie anul trecut, însă protestele au continuat săptămânal.

De la acel moment, doi foşti prim-miniştri, mai mulţi foşti miniştri şi oameni de afaceri au fost reţinuţi în investigaţii privind darea de mită.

Acum, demonstranţii cer înlăturarea tuturor celor care au fost aliaţi ai lui Bouteflika şi care au rămas la putere. Ei vor şi standarde de trai mai ridicate.

Preşedintele Abdelmadjid Tebboune a eliberat zeci de oameni reţinuţi în timpul protestelor şi a anunţat planuri de modificare a Constituţiei, pentru a da o mai mare putere Parlamentului şi Guvernului.

Abdelmadjid Tebboune, ales în luna decembrie, a lăudat joi mişcarea de protest şi a promis să îndeplinească toate cererile. El s-a oferit să dialogheze cu liderii mişcării, cunoscută sub numele de „hirak”.

Sursa : news.ro

Erdogan confirmă prezenţa combatanţilor sirieni pro-Ankara în Libia... Comunitățile românilor din Italia sunt în alertă. Coronavirusul face primele victime lângă Milano: Bărbat infectat, dus ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x