Căutare Live

Miliardarul britanic Mike Lynch s-a predat autorităţilor, într-un caz legat de vânzarea companiei Autonomy către Hewlett Packard

Miliardarul britanic Mike Lynch, care a vândut compania de date Autonomy grupului Hewlett Packard, s-a predat miercuri autorităţilor, în cadrul cererii de extrădare făcută de Statele Unite pe numele său, pentru acuzaţii penale, transmite Reuters.

Acuzaţiile procurorilor americani includ 14 capete de acuzare, pentru conspiraţie şi fraudă, iar aceştia vor să îi confişte 815 milioane de dolari.

Avocaţii lui Lynch au spus că acesta ”respinge cu tărie toate acuzaţiile care i se aduc şi că acesta este hotărât că continue lupta cu aceste acuzaţii”.

Hewlett Packard l-a dat în judecată pe Lynch la Înalta Curte din Marea Britanie, solicitând despăgubiri de ordinul miliardelor de lire sterline în legătură cu vânzarea Autonomy, pentru 11 miliarde de dolari, în 2011. Astfel, Hewlett Packard acuză că Lynch a supraestimat în mod fraudulos valoarea Autonomy, înainte de vânzare.

Lynch neagă toate acuzaţiile.

”Departamentul de Justiţie nu ar fi trebuit să înceapă proceduri de extrădare înainte de judecarea cazului la Curtea Supremă din Marea Britania”, au declarat avocaţii lui Lynch, Chris Morvillo şi Reid Weingarten.

Achiziţia a fost dezastruoasă pentru HP, l-a costat funcţia pe directorul general al HP de la momentul respectiv, Léo Apotheke, şi a dus la declanşarea mai multor procese.

După revizuirea în scădere a valorii Autonomy cu trei sferturi, aceasta a fost vândută în 2016 către Micro Focus. Această companie încearcă încă să integreze activele respective şi a recunoscut în această săptămână că a subrstimat dificultăţile de integrare a diviziei HPE Software, care ar urma ssă coste 960 de milioane de dolari, potrivit site-ului specializat în tehnologie CBR.

Lynch are şi un proces civil cu HPE, în care i se cer despăgubiri de ordinul miliardelor de dolari.

Sursa : news.ro

VIDEO - Privește și vei plânge! Mirele paralizat "s-a ridicat" în noaptea nunții și a dansat alături de aleasa... UPDATE- 14 răniţi, inclusiv 12 militari, la Ierusalim într-un atac cu o maşină...
Parteneri
Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Ce ar trebui să excluzi din dieta ta
Alimentația este foarte importantă când vine vorba de a avea o viață sănătoasă. Astfel, în ultimii ani, oamenii au devenit tot mai preocupați de preparatele pe care le cumpără și pe care le consumă. Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă.
Catine.ro
Ultimele știri