Antena Căutare

Miliardarul Sebastian Pinera e noul presedinte din Chile

De formatie politica un conservator notoriu, Pinera, in varsta de 60 de ani, a strans miliarde de dolari din afaceri cu carti de credit si din industria aeriana. Pinera a castigat alegerile prezidentiale din luna ianuarie, insa de-abia astazi si-a intrat in functie, inlocuind-o pe Michele Bachelet (58 de ani).

Noul presedinte chilian are un prim rol foarte important: acela de a restabili ordinea in tara dupa devastatorul cutremur ul de 8,8 grade Richter din 27 februarie, care a facut 497 de victime, conform ultimului bilant oficial.

Pinera, fost senator al Partidului Conservator, a studiat economia la Harvard, este inclus in topul Forbes al miliardarilor lumii si a devenit cunoscut in mediul de afaceri dupa ce a facut avere in industria cartilor de credit dar si in cea aeronautica.

Economia chiliana este considerata una dintre cele mai stabile din toata America de Sud, iar presedintele de pana astazi, Michele Bachelet, de formatie medic pediatru, pleaca din functie cu un capital de incredere impresionant, de 84%, castigat dupa implicarea sa directa si rapida in operatiunile de salvare a victimelor cutremurului de acum doua saptamani.

Dispare sushi? SUA si UE vor sa interzica comertul cu ton rosu... Mikola Azarov, noul premier al Ucrainei?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x