Antena Căutare

Milionarii britanici insala fiscul prin organizatii de caritate din Romania

Fiscul britanic ancheteaza mai multi milionari care s-ar folosi de organizatii din Romania pentru a scapa de impozite. Dezvaluirea apare in cotidianul britanic Daily Mail, citat de Antena3.ro

Mecanismul este simplu - donatorii trimit sume mari de bani organizatiilor caritabile din tara noastra, iar aceeasi bani se intorc pe alte cai pentru a finanta afacerile "binefacatorilor". Intre timp, acestia primesc si o reducere la taxele pe care ar trebui sa le plateasca statului britanic.


Ministrul Justitiei, Ken Clarke, a dezvaluit inselatoria la sfarsitul saptamanii trecute, punand sub semnul intrebarii nivelul de supraveghere al organizatiilor de caritate din foste tari comuniste. Potrivit acestuia, daca nu se stabileste un plafon privind donatiile caritabile, o multime de contabili ar putea recurge la inginerii vizand organizatiile de caritate pentru a-si scapa clientii de povara impozitelor.

Potrivit unor surse oficiale citate de Daily Mail, controversata lege privind impozitul pe veniturile mari, propusa de ministrului britanic de Finante, George Osborne, a vizat, partial, persoanele bogate care pretind ca sponsorizeaza astfel de organizatii, dar banii se intorc la donatori. In ultimii ani, in Marea Britanie s-au strans sume mari de bani pentru organizatiile caritabile din Romania, dupa dezvaluirile privind tratamentele brutale aplicate orfanilor si copiilor cu dizabilitati.

Ministerul de Finante este de parere ca unii donatori directioneaza sume mari unor organizatii de caritate 'suspecte'' din Romania pentru a obtine scutire fiscala in Marea Britanie. Ei folosesc apoi donatiile originare pentru a-si finanta propriile interese de afaceri.

Autoritatile britanice au lansat o ancheta pentru a verifica aceste acuzatii.

Patru dintre cele sase reactoare ale centralei Fukushima vor fi desfiintate, dupa dezastrul din martie 2011... Siria, armistitiu doar pe hartie. Orasul Homs a fost bombardat din nou...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x