Antena Căutare

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, participă la reuniunea Consiliului Afaceri Generale (CAG), la Bruxelles

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, participă, marţi, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale (CAG), la care se va discuta, între altele, despre relaţiile Uniunii Europene cu Regatul Unit, dar şi despre procesul de extindere a Uniunii.

Potrivit MAE, pe agenda reuniunii se află pregătirea Consiliului European din 26-27 martie 2020, relaţiile UE-Regatul Unit, un schimb de opinii privind Programul de lucru al Comisiei Europene pentru 2020, o informare din partea Comisiei cu privire la procesul de extindere a Uniunii, respectiv o informare din partea Preşedinţiei croate a Consiliului cu privire la Cadrul Financiar Multianual 2021-2027.

În ceea ce priveşte etapele următoare în relaţiile UE-Regatul Unit, este preconizată adoptarea mandatului de negociere pentru relaţiile cu Regatul Unit post-Brexit.

Totodată, conform practicii, miniştrii vor avea un schimb de opinii în ceea ce priveşte Programul de lucru al Comisiei Europene pentru 2020, respectiv asupra priorităţilor legislative în procesul de negociere pentru acest an, arată sursa citată.

Cu prilejul reuniunii, Comisia Europeană va prezenta propunerile sale legate de o nouă metodologie în materie de extindere a Uniunii, iar Preşedinţia croată a Consiliului va informa asupra rezultatelor reuniunii Consiliului European extraordinar din 20-21 februarie 2020 dedicat negocierilor privind Cadrul Financiar Multianual 2021-2027.

Sursa : news.ro

TarOM și Jerry. Cursa de la Paris la București, întoarsă din drum din cauza unui șoricel... Donald Trump a fost ovaţionat de peste 100.000 de indieni, la inaugurarea celui mai mare stadion de cricket din lume...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x