Antena Căutare

Ministrul francez de Interne: Franta primeste prea multi straini

Franta primeste anual circa 200.000 de straini cu situatie legala, ceea ce este "prea mult", a declarat ministrul francez de Interne Claude Gueant, informeaza AFP. Totodata, el a reamintit obiectivul sau de a reduce cu 10% pe an imigratia.

"Noi acceptam pe teritoriul nostru in fiecare an 200.000 de straini cu acte in regula. Acest lucru este echivalent cu un oras ca Rennes", a subliniat Gueant, adaugand "ca e prea mult".

Pe de alta parte, ministrul francez de Interne si-a exprimat dezacordul fata de alegerea de primari straini. "Foarte sincer, nu as vrea sa vad in departamentul Seine-Saint-Denis (suburbie a Parisului, n.r.), care are o puternica populatie straina, ca majoritatea primarilor devin straini", a afirmat Gueant, recunoscand, totusi, ca dreptul de vot in Franta este "din 1789 nedisociabil de nationalitate".

Conform unui sondaj publicat de cotidianul Le Parisien, 61% dintre francezi sunt in favoarea votului strainilor. Sondajul a fost efectuat telefonic, pe un esantion de 980 de persoane.

Foto: Intactimages / EPA

Virus extrem de periculos, creat de om in laborator... Raport ONU: Fermele trebuie sa produca cu 70% mai multa hrana pana in 2050 pentru a sustine populatia lumii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x