Antena Căutare

Ministrul german de Externe "s-a casatorit" cu partenerul sau

Guido Westerwelle, ministrul german al afacerilor externe, "s-a casatorit" vineri, la Bonn, cu partenerul sau de lunga durata, omul de afaceri Michael Mronz. In Germania, casatoria homosexualilor nu este recunoscuta.

"Casatoria a fost pronuntata de primarul Bonn-ului Jürgen Nimptsch... Doar familia apropiata era prezenta, adica circa 20 de persoane", scrie cotidianul Bild.

Contactat de AFP, un purtator de cuvant al partidului liberal FDP (Partidul Liber Democrat n.r.), al carui lider este Westerwelle, nu a confirmat si nici nu a dezmintit informatia, limitandu-se sa spuna ca "domnii Michael Mronz si Guido Westerwelle aspira le ceea ce ramane o afacere privata".

In Germania, casatoria homosexualilor nu este recunoscuta, desi expresia este cateodata folosita pentru a desemna "parteneriatul domestic", de tip PACS francez, care exista din 2001 si care ofera aceleasi prerogative ca si casatoria in materie de drepturi de succesiune si de adoptie de copii.

Guido Westerwelle, 48 de ani, si Michael Mronz, 43 de ani, organizator de evenimente sportive, s-au cunoscut in 2003 si de atunci formeaza un cuplu.

Westerwelle a facut "coming out"-ul sau in 2004, declarandu-si public homosexualitatea in timpul unui banchet pentru cei 50 de ani ai lui Angela Merkel, cu care el este apropiat. El a devenit, dupa alegerile legislative din septembrie 2009, vicecancelar si primul ministru al afacerilor externe deschis homosexual.

De atunci, el a fost de mai multe ori insotit de Mronz in deplasari oficiale, mai ales in Asia si America de Sud, ceea ce a provocat un inceput de polemica mediatica asupra unor posibile conflicte de interese, ca urmare a activitatilor profesionale ale acestuia.

Sursa: Jurnalul National

VIDEO: Explozie sangeroasa in Sri Lanka... "Hacktivity 2010", cea mai mare reuniune a hackerilor din Europa de Est...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x