Antena Căutare

Ministrul suedez de Externe: Iranul a eliberat şapte membri ai echipajului petrolierului britanic Stena Impero

Iranul a eliberat şapte din cei 23 de membri ai echipajului petrolierului suedez sub pavilion britanic Stena Impero, care a fost sechestrat în această vară, a anunţat miercuri Ministerul de Externe suedez, transmite Reuters.

Iranul a eliberat şapte din cei 23 de membri ai echipajului petrolierului suedez sub pavilion britanic Stena Impero, care a fost sechestrat în această vară, a anunţat miercuri Ministerul de Externe suedez, transmite Reuters.

Vasul Stena Impero a fost reţinut pe 19 iulie de Garda Revoluţionară a Iranului, în strâmtoarea Ormuz, pentru că ar fi încălcat legislaţia maritimă, la două săptămâni după ce Marea Britanie a reţinut un petrolier iranian în largul Gibraltarului. Vasul iranian a fost eliberat în august.

Ministrul suedez de Externe Margot Wallstrom a anunţat într-un comunicat că ambasada suedeză din Teheran a confirmat că şapte dintre cei 23 de membri ai echipajului au fost eliberaţi.

”Precizez cu uşurare că o parte din echipaj a fost eliberat. Aştept acum eliberarea navei şi a restului echipajului. Este, desigur, foarte mulţumitor pentru echipaj şi rudele membrilor acestuia”, a spus Wallstrom.

Declaraţia nu menţionează cine sunt membrii echipajului care au fost eliberaţi şi nici unde se află aceştia.

Wallstrom a arătat că Suedia a fost în contact zilnic cu Iranul, la nivel înalt, de când a fost sechestrată nava.

”A fost un subiect important atunci când m-am întâlnit cu ministrul de Externe Zarif la Stockholm. Deşi nava este sub pavilion britanic, am făcut tot posibilul să ajutăm, a spus Wallstrom.

Directorul general şi preşedintele Stena Bulk, Erik Hanell, a afirmat miercuri, într-un comunicat, că şapte membri ai echipajului vor fi eliberaţi şi că restul echipajului va rămâne la bordul vasului, pentru ca acesta să fie operat în siguranţă.

Miercuri dimineaţă, televiziunea iraniană de stat a relatat că Teheranul va elibera şapte membri ai echipajului, din motive umanitare.

Sursa : news.ro

Marea Britanie, mișcare șoc pentru Europa: Brexit-ul a fost amânat! Sute de mii de români, vizați de decizia Parlamentul... O nouă scurgere de date de pe Facebook include datele personale a sute de milioane de utilizatori...
Horoscopul dragostei pentru luna iunie 2023. Peștii ar putea fi ceruți în căsătorie
Previziunile astrale oferă anumită posibilități, iar horoscopul dragostei pentru luna iunie...
Horoscopul zilei de 2 iunie 2023. Racii sunt sfătuiți să fie mai romantici. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 2 iunie 2023 spune că Racii sunt sfătuiți să fie mai romantici, iar...
Parteneri
Ciambella cu cireșe și cocos. Rețetă de prăjitură din bucătăria italiană
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x