Minte Washingtonul in legatura cu moartea lui bin Laden? Liderul Al-Qaeda, "mort in 90 de secunde"

O noua relatare controversata despre uciderea lui Osama bin Laden contesta versiunea oficiala a modului in care liderul Al-Qaeda a murit in timpul raidului declansat de americani asupra ascunzatorii sale din Pakistan.

Chuck Pfarrer, un fost comandant al US Navy SEAL Team Six, sustine intr-o carte care va aparea curand ca bin Laden a fost impuscat mortal aproape instantaneu, nu ucis intr-un schimb de focuri care a durat 45 de minute, relateaza The Daily Telegraph.

Pfarrer contrazice, de asemenea, relatarea oficiala despre modul in care comandoul SEAL a aterizat la locul ascunzatorii si despre modul cum unul dintre elicopterele Black Hawk s-a prabusit.

"Echipa SEAL a intrat in cladire dupa ce a fost lasata pe acoperis de catre elicopterul principal, nu de la sol", a precizat Pfarrer intr-o declaratie despre carte.

"Doar la cateva minute dupa ce bin Laden a murit, elicopterul principal, indreptandu-se spre un loc de aterizare, a pierdut altitudine si s-a prabusit, prima data cu coada, in incinta mare, inconjurata de ziduri, la est de cladirea principala", povesteste fostul comandant.

Pfarrer explica faptul ca daca comandoul SEAL ar fi fost nevoit sa urce scarile pentru a ajunge la bin Laden, asa cum s-a afirmat oficial, acesta ar fi avut suficient timp sa se inarmeze si se apere.

"Bin Laden era mort in termen de 90 de secunde de la inceputul raidului, nu dupa un schimb de focuri prelungit", sustine Pfarrer.

Relatarile lui Pfarrer au fost insa calificate drept "evident gresite" de catre oficialii americani.

Cartea, care urmeaza sa fie lansata in cursul acestei luni, ar fi fost intarziata mai multe saptamani pentru a fi "epurata" de catre oficiali guvernamentali. Editia sa din Marea Britanie este in curs de revizuire, ca urmare a preocuparilor ca persoanele ale caror nume figureaza in ea ar putea da in judecata autorul pentru calomnie.

Sursa: Jurnalul National

Foto: Intactimages / EPA

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri