Antena Căutare

Miracolul s-a întâmplat după mai bine de 2.500 de ani! A fost descoperit un fragment din craniul lui Buddha Gautama!

Oamenii de știință au dat peste un obiect extrem de valoros pentru lumea religioasă! După aproximativ 2.500 de ani, omenirea a putut vedea un adevărat miracol! Descoperirea a scos la lumină istoria zbuciumată prin care a trecut acest obiect prețios, înainte ca cercetătorii să îl descopere.

Descoperirea a stârnit numeroase semne de întrebare

Oamenii de știință au dat peste un obiect extrem de valoros pentru lumea religioasă! După aproximativ 2.500 de ani, omenirea a putut vedea un adevărat miracol! Descoperirea a scos la lumină istoria zbuciumată prin care a trecut acest obiect prețios, înainte ca cercetătorii să îl descopere.

Un fragment de craniu care i-ar fi aparținut lui Buddha Siddhartha Gautama, fondatorul budismului, a fost descoperit într-o criptă aflată sub un templu din orașul Nanjing.

De-a lungul anilor, oamenii de știință și învățații budiști deopotrivă au avut păreri împărțite cu privire la locația sau locațiile în care s-ar afla rămășițele sacre ale lui Buddha. Această nouă descoperire ridică noi întrebări: Rămășițele i-au aparținut într-adevăr lui Siddhartha Gautama Buddha și când au fost introduse în stupa de sub templu?

Unde a fost găsit?

Osul a fost găsit într-o casetă din aur masiv aflată într-o stupă veche de 1.000 de ani, realizată din lemn de santal, aur și argint și bătută cu geme din cristal, sticlă, agat și lapis. Stupa are 117 centimetri înălțime și 45 de centimetri lățime și se afla la rândul său introdusă într-un cufăr din piatră. În interior au fost descoperite și rămășițe ale unor călugări budiști.

O istorie zbuciumată

Inscripțiile de pe cufărul din piatră indică cu claritate că osul parietal îi aparține lui Buddha. Aceste inscripții povestesc despre modul în care această relicvă a ajuns la templul Bao'en, după moartea și incinerarea corpului lui Buddha în India. Textul menționează și faptul că templul a fost distrus în urmă cu 1400 de ani, după o serie de războaie, și apoi a fost reconstruit în perioada împăratului Zhenzong. Împăratul a fost de acord să reînhumeze relicva într-o criptă aflată sub templul reconstruit, alături de rămășițele altor călugări budiști.

Deocamdată arheologii nu au putut confirma povestea înscrisă pe cufăr și nici dacă fragmentul de os îi aparține într-adevăr lui Buddha. Toate relicvele descoperite de arheologi au fost reînhumate de călugări budiști în templul Qixia, un alt monument sacru din Nanjing, arată Agerpres.

Siddhartha Gautama care a trăit aproximativ între 623 î.Hr. și 543 î.Hr. și a obținut bodhi (iluminarea) în circa 588 î.Hr. este întemeietorul budismului. Din punctul de vedere al doctrinei budismului clasic, "Buddha" este oricare persoană care redescoperă Dharma și atinge iluminarea (bodhi), adunând suficientă karma pozitivă pentru a se elibera de ciclul samsara (naștere, suferință, moarte, reîncarnare) și de a accede la "fericirea supremă" (Nirvana).

Savantul Stephen Hawking, ameninţat cu moartea. O femeie a încercat să îi ia viața, în cadrul unei conferințe... Internetul a râs de ea fiindcă este prea grasă și prea urâtă pentru iubitul său! Cum arată logodnicul femeii?...
Ce dezvăluie manichiura despre personalitatea ta
Detalii fizice aparent nesemnificative pot oferi indicii despre felul de a fi al unei persoane....
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023. Vărsătorii pot face o schimbare importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023 spune că nativii din zodia Vărsător au șansa să facă o...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x