Antena Căutare

Mitt Romney, castigator in Florida cu 47%, pentru candidatura republicana la presedintia SUA

Mitt Romney este din nou favoritul cursei pentru candidatura republicana la presedintia Statelor Unite, dupa o victorie fara drept de apel in alegerile primare din Florida. Potrivit rezultatelor partiale, Romney a primit 47 la suta din voturi, iar principalul sau rival, Newt Gingrich, doar 32 la suta. Gingrich promite, totusi, sa lupte pana la capat pentru candidatura.

Florida este cel mai important din cele patru state care si-au exprimat, pana acum, optiunea pentru candidatul republican la presedintie. Mitt Romney avea neaparat nevoie de o victorie concludenta, dupa esecul usturator in fata lui Newt Gingrich, in Carolina de Sud.

La inceput, sondajele ii acordau, si in Florida, prima sansa lui Gingrich, fost presedinte al Camerei Reprezentantilor, cu orientare pronuntata de dreapta. Dar, treptat, Romney i-a convins pe alegatorii republicani ca este mai in masura sa-l invinga pe Barack Obama in alegerile din noiembrie.

Om de afaceri miliardar si fost guvernator al statului Massachusetts, Mitt Romney reprezinta aripa moderata a republicanilor. El a adoptat, insa, pozitii mai agresive dupa esecul din Carolina de Sud. Romney poate conta si pe fonduri financiare mult mai mari decat Newt Gingrich, un element esential in campaniile electorale americane. Gingrich spune, insa, ca si Romney este un "om de stanga", ca Obama, asa ca el va lupta pentru sansa sa pana la conventia republicana din august, care va avea loc tot in Florida.


Romney a castigat in mare masura alegerile primare de marti din Florida, conform predictiilor si primelor rezultate difuzate de presa americana.

Cu 73 la suta din buletinele de vot numarate, Mitt Romney a obtinut 47 la suta din voturi, Newt Gingrich 32 la suta, Rick Santorum 13 la suta si Ron Paul 7 la suta, conform postului de televiziune CNN.

FOTO! Centrul de Conferinte al Uniunii Africane - un cost de 200 milioane dolari... Caricatura anti-romani, in Franta: "Atentie la Mos Craciun din Romania. Intra pe usa si pleaca cu LCD-ul"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x