Căutare Live

Moartea lui Paunescu, in presa internationala: L-a laudat pe Ceausescu, dar romanii l-au iubit

Si presa internationala scrie despre moartea poetului Adrian Paunescu. Majoritatea ziarelor si site-urilor straine il prezinta, in primul rand, ca pe poetul care l-a laudat pe Ceausescu, dar care a fost in continuare iubit de romani.

Jurnalistii de la postul american ABC spun ca Adrian Paunescu a fost cel mai mare poet roman care l-a laudat pe Ceausescu. Paunescu a fost o figura impresionanta pentru romani, poetul aparea des la televizor pentru ca era foarte iubit de popor, mai spun jurnalsitii de la ABC.

Trecerea in nefiinta a marelui poet roman a fost dezbatuta si pe site-ul de stiri Yahoo News. Jurnalistii spun ca versurile lui Adrian Paunescu au atins sufletul romanilor si pentru asta a fost iubit de mii de oameni. Din cauza apropierii fata de regimul Ceausescu, Adrian Paunescu a cautat refugiu la Ambasada Stelor Unite in timpul Revolutiei din 1989, mai amintesc jurnalistii americani.

Washington Examiner scrie tot despre relatia dintre marele poet si dictatorul Nicolae Ceausescu. Jurnalistii americani vorbesc si despre Cenaclul Flacara, perioada de glorie a lui Adrian Paunescu, spun ei.

Despre Cenaclul Flacara scrie si Agentia France Press. Jurnalistii din Hexagon amintesc succesul pe care l-au avut spectacolele organizate in toata tara de Adrian Paunescu alaturi de Cenaclul Flacara, care "atrageau mii de tineri, incantati sa poata asculta altceva decat propaganda comunista difuzata in presa".

Cuba: Un avion cu 68 de pasageri s-a prabusit. Nu exista supravietuitori... Un arhitect roman va proiecta Turnul din Taiwan, o cladire de cel putin 300 metri inaltime...
Parteneri
Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an e pe 17 ianuarie
În timp ce luna ianuarie este luna rezoluțiilor și a stabilirii noilor obiective, poate fi, de asemenea, o perioadă destul de dificilă pentru mulți oameni. Sărbătorile au trecut, afară e frig și mai sunt multe luni până la vară. Cu toate acestea, nu e nimic suprinzător că luna ianuarie este luna care găzduiește Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an îi sperie pe mulți dintre noi.
Catine.ro
Ultimele știri