Antena Căutare

Mohammed bin Salman spune că-şi asumă responsabilitatea asasinării lui Khashoggi, dezvăluie televiziunea americană PBS

Prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman, supranumit ”MBS”, a declarat că-şi asumă responsabilitatea asasinării jurnalistului Jamal Khashoggi, dar a dat asigurări că a aflat despre aceasta abia după fapte, dezvăluie postul american de televiziune PBS, relatează AFP.

Prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman, supranumit ”MBS”, a declarat că-şi asumă responsabilitatea asasinării jurnalistului Jamal Khashoggi, dar a dat asigurări că a aflat despre aceasta abia după fapte, dezvăluie postul american de televiziune PBS, relatează AFP.

Arabia Saudită şi mai ales MBS au fost vizaţi de un potop de acuzaţii după moartea jurnalistului, în urmă cu aproape un an.

La 2 octombrie 2018, Jamal Khashoggi, care colabora la ziarul The Washington Post şi locuia ca rezident în Statele Unite, a fost ucis şi dezmembrat în consulatul ţării sale la Istanbul de către un comando de agenţi saudiţi veniţi de la Riad.

”Îmi asum în întregime responsabilitatea, pentru că acest lucru s-a desfăşurat în regimul meu”, i-a declarat prinţul moştenitor unui jurnalist în decembrie 2018, potrivit unor citări reproduse într-un documentar al programului Frontline al postului PBS, care urmează să fie difuzat săptămâna viitoare.

On Oct. 1, FRONTLINE investigates the rise and rule of Crown Prince Mohammed bin Salman of Saudi Arabia (MBS). Mark your calendars for our 2-hour documentary starting at 9/8c next Tuesday on .

— FRONTLINE (@frontlinepbs)

Prinţul moştenitor a dat asigurări însă că nu a avut cunoştinţă de omor înainte să fie comis.

EXCLUSIVE: Saudi Crown Prince Mohammed bin Salman tells FRONTLINE that Jamal Khashoggi’s murder happened on his watch — but he insists that he had no knowledge of the plan.

— FRONTLINE (@frontlinepbs)

Întrebat, în marja unei curse de automobile, în apropiere de Riad, despre motivul pentru care nu era la curent cu crima, prinţul a răspuns că ”noi avem 20 de milioane de oameni. Avem trei milioane de angajaţi ai Guvernului”.

Iar la întrebarea cum putea un grup de agenţi să ia un avion regal către Istanbul pentru a comite crima, el a răspuns că ”am responsabili, miniştri care urmăresc lucrurile, iar ei sunt responsabili”.

Prinţul moştenitor a fost acuzat de faptul că este personal implicat în moartea jurnalistului.

Senatul american a adoptat o rezoluţie care-i atribuie responsabilitatea asasinatului, pe baza concluziei CIA, care afirmă că nu are ”vreo îndoială” cu privire la faptul că el a ”ordonat” asasinarea jurnalistului.

După ce a negat iniţial asasinatul, Riadul a avansat mai multe versiuni contradictorii, iar în prezent susţine că jurmalistul a fost ucis într-o operaţiune a unor agenţi - neautorizată de către putere.

Justiţia saudită l-a dezvinovăţit pe prinţul moştenitor şi a inculpat 11 persoane, reclamând pedeapsa cu moartea împotriva a cincidintre ele.

Sursa : news.ro

Casa Albă a încercat să restrângă accesul la notele despre convorbirea telefonică între Trump şi Zelenski din 25 iulie, ... Boris Johnson pierde un nou vot în Parlamentul britanic cu privire la o moţiune prin care voia o ”pauză parlamentară” să...
Zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Trei nativi care se vor confrunta cu probleme
Astrele vorbesc despre trei zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Acești trei nativi se...
Horoscopul zilei de 4 iunie 2023. Berbecii trebuie să fie atenți la bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 4 iunie 2023 spune că Berbecii trebuie să fie atenți pe plan financiar...
Parteneri
Cel mai bun smoothie antiinflamator. Nutriționiștii îl recomandă pentru micul dejun
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x