Antena Căutare

Moldova renumara voturile

Curtea Constitutionala din Republica Moldova a luat decizia de a revedea rezultatele alegerilor anticipate din 28 noiembrie si a dispus renumarea voturilor.

Contestatia la Curtea Constitutionala a fost depusa de Partidul Comunistilor, care a acuzat nereguli in intocmirea proceselor verbale de catre sectiile de votare, informeaza UNIMEDIA.

Comisia Electorala Centrala urmeaza sa emita o hotarare prin care va anunta membrii tuturor sectiilor de votare despre hotararea Curtii Constitutionale si va stabili o zi pentru renumararea buletinelor.

In cazuri speciale, CEC poate stabili mai multe zile pentru renumarare. Buletinele vor fi transportate de la instantele de judecata de sector la sectiile de votare. Acolo, aceiasi membri vor renumara toata ziua voturilor. Este vorba de peste 20 de mii de membri din aproape doua mii de sectii.

Membrii sectiilor de votare vor fi remunerati la fel ca si in ziua alegerilor, adica, vor primi cate 430 de lei brut, iar dupa retinerea impozitelor suma se reduce la 360 de lei. Dupa renumarare, la fel ca si in ziua scrutinului, se fac procese-verbale care sunt expediate comisiilor de circumscriptii. La randul lor, comisiile vor expedia procesele la Comisia Electorala Centrala.

Procedura trebuie efectuata nu mai tarziu de o zi dupa renumarare. Dupa ce vor fi cunoscute rezultatele renumararii, Curtea Constitutionala poate dispune prelungirea termenului privind pronuntarea unei decizii asupra acestor rezultate.

Alegerile din 28 noiembrie au fost castigate de comunisti, care au obtinut 42 de mandate din cele 101 ale Parlamentului, un rezultat mai slab, totusi, decat la ultimul scrutin legislativ.

Sursa: Jurnalul National

Un roman doctorand la Oxford a ajuns in finala unui concurs IT international... Irlanda vrea sa impoziteze cu 90% bonusurile angajatilor din sistemul bancar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x