Antena Căutare

Moldova si Rusia abordeaza problema conflictului transnistrean

Ministrul moldovean de Externe, Iurie Leanca, si omologul sau rus, Serghei Lavrov, vor discuta despre rezolvarea conflictului transnistrean si cooperare bilaterala, in timpul vizitei oficiale a lui Leanca la Moscova pe 27 mai, arata purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Externe.

"Cooperarea bilaterala va fi principalul subiect al agendei la viitoarele discutii. Intentionam sa semnam un plan ce sa sublinieze consultarile dintre ministerele noastre de externe pentru 2010," a precizat Andrei Nesterenko . El a adaugat ca va continua dialogul pentru caile de crestere a eficientei cooperarii in cadrul CSI.

Cele doua state vor aborda reglementarea conflictului transnistrean, arata diplomatul, adaugand ca Moscova insista pe pasi care sa restabileasca increderea intre cele doua parti din conflict.

Conflictul transnistrean a debutat la inceputul lui 1989 cu o lege adoptata de Republica socialista sovietica moldoveana, care facea din limba moldoveana limba oficiala in acest stat.

Decizia a provocat o reactie puternica in regiunea transnistreana majoritar rusa.

Republica Transnistria si-a anuntat independenta la 2 septembrie 1990. Guvernul moldovean nu a recunocut noul stat si a trimis trupe in regiune.

O serie de conflicte a culminat cu o lupta la scara larga in iunie 1992, pe malul Nistrului, cand 700 de persoane au murit.

Rusia / "Bursa" locurilor in Duma de Stat: 150.000 de dolari fotoliul... TOP SECRET / General rus: Stalin a blocat doua tentative de a-l ucide pe Hitler...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x