Antena Căutare

Moment istoric: Agentia Standard and Poor's scade ratingul economiei SUA

Pentru prima data in istoria Statelor Unite, datoria publica americana isi pierde nota maxima in evaluarea uneia din marile agentii de rating, Standard and Poor's. Decizia incheie o saptamana dezastruoasa pe pietele financiare ale lumii. Caderea burselor a continuat si ieri in Europa, in timp ce bursa de pe Wall Street s-a inchis intr-o usoara crestere - inaintea anuntului facut de Standard and Poor's.



Obligatiunile trezoreriei americane, considerate, prin traditie, cea mai sigura investitie din lume, au acum un rating mai scazut decat cele emise de Marea Britanie, Germania, Franta sau Canada. Standard and Poor's considera ca planul de reducere a deficitului bugetar, aprobat zilele trecute de Congres, este insuficient pentru stabilizarea datoriei publice.

Surse ale administratiei Obama sustin, insa, ca analiza agentiei contine "erori profunde si substantiale". Bursa de pe Wall Street a avut o evolutie agitata, dar a incheiat sedinta pe plus.

In schimb, pietele financiare europene si-au continuat caderea. Investitorii nu par deloc convinsi de masurile convenite de Uniunea Europeana pentru iesirea din criza datoriilor publice. Comisarul european pentru economie si-a intrerupt vacanta pentru a da asigurari ca euro nu este in pericol.

Declinul ar putea continua si saptamana viitoare, ca urmare a scaderii ratingului Statelor Unite.

Sursa: Antena3

IMAGINI SOCANTE! Somalia: 500.000 de copii, in pragul mortii din cauza foametei... Colosseumul din Roma, evacuat din cauza unei cutii suspecte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x